Baş sanık Zschaepe, davayı iyi yönetemedikleri için avukatlarını istemiyor

Neonazi cinayetleri davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin kendisini davanın en başından beri savunan üç avukatın dava yönetimlerini eleştirdi.8′i Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü cinayet serisinin davasının görüldüğü...

Google Haberlere Abone ol
Baş sanık Zschaepe, davayı iyi yönetemedikleri için avukatlarını istemiyor

Neonazi cinayetleri davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin kendisini davanın en başından beri savunan üç avukatın dava yönetimlerini eleştirdi.

8′i Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü cinayet serisinin davasının görüldüğü mahkemede Çarşamba günü avukatlarına artık güvenmediğini bildiren Zschaepe’ye mahkeme gerekçeli açıklama yapması için Cuma günü akşamına kadar süre vermişti.

Zschaepe adına bir avukatın hazırladığı iki sayfalık açıklama Alman basınına sızdı. Zschaepe, zaruri olarak görevlendirilen avukatları Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm’un davayı yönetmelerinden somut örnek vermeden memnun olmadığını anlattı.

Açıklamada baş sanığın susma orucunu bozacağına dair herhangi bir bilgi olmadığı belirtidi.

Zschaepe’nin de üyesi olduğu ileri sürülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin cinayetler hariç iki bombalı saldırı ve 15 banka soygununun arkasında olduğu iddia ediliyor. CİHAN

Yorumlar