Barzani'den Irak hükümetine sert tepki

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümetine sert açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Barzani'den Irak hükümetine sert tepki

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümetine sert açıklamalarda bulundu. "Bizi sıkıştırmaya devam ederseniz, vereceğimiz karşılık çok farklı olur. Hem de bekleyemeyeceğiniz bir karşılık veririz" diyen Barzani, sorununun Kürtleri ikinci sınıf vatandaş zihniyetinde görmekten kaynaklandığını belirtti.

Devrik lider Saddam Hüseyin döneminde 180 bin kişinin sistematik olarak öldürüldüğü Enfal Katliamı'nda Suudi Arabistan sınırındaki çöllerde öldürülen 93 Barzani aşiretine mensup kişinin naaşı törenle Erbil'e getirildi. Söz konusu törende konuşma yapan Barzani, Türkiye ile yapılan petrol ticaretine Bağdat'ın karşı çıktığını hatırlatarak, bölge ile yaşadıkları sorunlar üzerinden Irak Başbakanı Nuri el Maliki'ye yüklendi.

Bağdat ve Erbil arasındaki sorunun petrol satışından kaynaklanmadığını aktaran Barzani, " Kürt Bölgesinde çalışan memurların maaşı neden gönderilmiyor. İnsanların rızkı ile oynamak kabul edilemez bir davranış. Eğer bizi sıkıştırmaya devam ederseniz, vereceğimiz karşılık çok farklı olur. Hem de bekleyemeyeceğiniz bir karşılık veririz. Böyle bir karşılık vereceğimizden kuşku duyan varsa, çok yakında görecekler." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar