Barzani: Referandum için kimseden izin almayacağız

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, tartışmalı bölgelerde referandum yapılması için kimseden izin almayacaklarını belirtti.Barzani, Pirmam kentindeki başkanlık ofisinde bugün Erbil'de bulunan konsolosluk temsilcileri ile bir...

Google Haberlere Abone ol
Barzani: Referandum için kimseden izin almayacağız

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, tartışmalı bölgelerde referandum yapılması için kimseden izin almayacaklarını belirtti.

Barzani, Pirmam kentindeki başkanlık ofisinde bugün Erbil'de bulunan konsolosluk temsilcileri ile bir araya geldi.

Erbil'deki 32 konsolosluk Barzani'nin resmi daveti üzerine Pirmam'da hazır bulundu.

Barzani görüşmede, geçen 10 yılda Kürt'lerin Irak'ta yaşamak için her türlü yola başvurduğu, ancak Kürt'lere yaşama şansı verilmediği, bunun için de referanduma gideceklerini belirti.

Kürt'lere referandum yapmaktan başka bir çözüm yolu bırakılmadığı söyleyen Barzani; referandum için kimsenin izni ya da onayına bakmayacaklarını aktardı.

Barzani, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin "Erbil terör grupların sığınma yeri oldu" açıklamasını hatırlatarak, "Erbil her zaman çaresiz insanların sığınma yeri olmuştur. Biz Musul'un kontrolünün IŞİD'ın kontrolü altına girmesi öncesinde Maliki'yi uyardık. Ancak o bizim sözlerimize kulak asmadı. Şu anda terörden kaçan tüm vatandaşlar bize sığınmış durumda. Bize teşekkür edeceği yerinde kalkmış bizi suçluyor. Irak bu gibi yanlış siyasi adımlarla bu hala geldi." şeklinde konuştu

Toplantıda Türkiye'nin Erbil başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile birlikte İran, Filistin, Mısır, Birleşik Arap Amirlikleri ve Avrupa ülkelerin başkonsolosları hazır bulundu.

CİHAN

Yorumlar