Barzani: IŞİD'e Yardım Eden Aşiretin Gözünün Yaşına Bakmayız

Aşiret liderleriyle bir araya gelen IKYB Başkanı Mesud Barzani, 'IŞİD'e yardım eden aşiret mensuplarının gözünün yaşına bakmayacağız.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Barzani: IŞİD'e Yardım Eden Aşiretin Gözünün Yaşına Bakmayız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Musul'a bağlı Rabia ve Zumar sınırındaki Arap aşiret liderleriyle, Duhok'un Suheyle kasabasında bir araya geldi. Barzani burada yaptığı konuşmada, 'IŞİD'e katkı eden aşiret mensuplarının gözünün yaşına bakmayacağız.' dedi.

IŞİD'in alanda yaşayan Kürtler ve Arapların içerisinde arbede çıkarmanın arkasında olduğunu aktaran Barzani, bu bu şeklinde çirkin projelere izin vermeyeceklerini belirti.

'GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ'

Barzani, 'Biz her süre Arap kardeşlerimizle kardeşçe yaşam sürmeyi tercih ettik. Bölgede yaşayan Arap kardeşlerimizin bütün hakları korunma altındadır. Ancak IŞİD'e katkı ve yataklık edenlerin gözün yaşına bakmayız. Kim alanda yaşamak istiyorsa özgürce ve serbestçe yaşayabilir. Ancak IŞİD'i doğru bir yol şekilde kabul edenler varsa, derhal şimdi çıkıp IŞİD'e katılabilir, bizim sınırlarımız açıktır.' biçiminde konuştu.

'GİRİŞ İZNİ YOK'

IŞİD'ten temizlenen alanlarda yaşayan vatandaşların bazılarının IŞİD'e katıldığını belirten Barzani, giden vatandaşlara bir daha bölgelerine giriş izni vermeyeceklerinin altını çizdi.

Barzani Aşiret liderinden, IŞİD'in Şengal'e (Sincar) saldırısında örgütle işbirliği oluşturan Arapların tespiti ve bu şahısların alana bir daha dönememesi için Kürdistan sahasına destekçi olmalarını istedi.

'SADECE PEŞMERGEYİ İSTİYORUZ'

Bölgede Peşmerge güçleri dışında diğer bir gücün bulunmasına karşı olduklarını belirten aşiret liderleri, 'Biz bölgenin korunması için sırf Peşmerge'yi istiyoruz. Heşdi Vatani ve Heşdi Şabi gruplarını kabul etmiyoruz.' diye konuştu.

Eylül ayı sonlarında IŞİD'den tahsil edilen Musul'un, Zumar ve Telafer nahiyelerine bağlı köylerinde yaşayan Araplar, Peşmerge güçlerinin çıkarlarını korumasını istemişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar