Barroso: Yunanistan tecrübeli pilot

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB Dönem Başkanlığı'nı beşinci kez üstlenen Yunanistan'ı tecrübeli pilota benzetti.

Google Haberlere Abone ol
Barroso: Yunanistan tecrübeli pilot

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB Dönem Başkanlığı'nı beşinci kez üstlenen Yunanistan'ı tecrübeli pilota benzetti.

Yunanistan Başbakan Antonis Samaras, Atina’da bulunan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Zappion Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

“Yunanistan, AB dönem başkanlığında, Avrupa vatandaşlarını AB’ye daha da yaklaştırmayı hedefliyor.” diyen Samaras, bu süreçte ekonomik büyüme, işsizlikle mücadele, içte ve dışta uyumun özellikle de toplumsal uyumun korunmasına öncelik vereceklerini söyledi. Samaras, başkanlıkları döneminde ortak para birimi Euro’nun güvenirliğini korumanın da öncelikli hedefleri arasında olacağını söyledi. Yunan lider, “Yunanistan, çok büyük fedekarlıkların ardından ekonomik krizi arkasında bırakıyor. Avrupa, krizi arkasında bırakıyor.” ifadelerini kullandı. Yunanistan’daki genel seçimlerin zamanında yani 2016’da yapılacağını söyleyen Samaras, bu yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ise 'Avrupa’nın içinde mi dışında mı testi' olacağını belirtti.

BARROSO'NUN AÇIKLAMALARI

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise Yunanistan’ı, beşinci kez AB dönem başkanlığı üstlenmesi nedeniyle ‘tecrübeli pilot’a benzetti. Yunanistan’ın AB dönem başkanlığına ilişkin ön hazırlığını çok iyi yaptığını ve bunun da Komisyon’un destek temeline dayandığını söyleyen Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, çok kişinin Yunanistan’ın Euro’dan çıkacağı ve Avrupa’nın çökeceğine dair tahminlerde bulunduğunu ancak bunun yanlış olduğunun görüldüğünü vurguladı. Ekonomik krize ilişkin bu yılın daha iyi olacağını ifade eden Barroso, Yunanistan’ın 2014 yılında ekonomik krizden çıkacağı tahmininde bulundu. Başkan Barroso, Yunanistan’da bazı sorunların devam ettiğini; özellikle de reformların sürmesi gerektiğinin altını çizdi. CİHAN

Yorumlar