Barcelona Belediyesi göstericilerle 'diyalog' için bina yıkımını durdurdu

İspanya’nın Barcelona şehrinde gençler tarafından işgal edilen bir binanın boşaltılmasıyla başlayan protestolar karşısında yetkililer geri adım attı.Barcelona Belediyesi, dört gündür devam eden şiddet olaylarına barışçıl çözüm...

Google Haberlere Abone ol
Barcelona Belediyesi göstericilerle 'diyalog' için bina yıkımını durdurdu

İspanya’nın Barcelona şehrinde gençler tarafından işgal edilen bir binanın boşaltılmasıyla başlayan protestolar karşısında yetkililer geri adım attı.

Barcelona Belediyesi, dört gündür devam eden şiddet olaylarına barışçıl çözüm için gençlerin sosyal tesis olarak kullandığı Can Vies binasının yıkımını durdurduğunu açıkladı.

Protestoların şiddetten uzak ve barışçıl olması gerektiğinin altını çizen Belediye yetkilileri, tatmin edici bir çözüme tüm taraflarla masaya oturacaklarını kaydetti.

Sants mahallesi gençlerinin 17 yıl önce işgal ettiği ve aşırı sol görüşlü gruplar tarafından sosyal merkez olarak kullanılan Can Vies adlı bina Pazartesi günü belediye tarafından zorla boşaltılmıştı.

Dün gece Sants mahallesi meydanında toplanan 3 bin kadar gösterici, Çarşamba günü gözaltına alınan 30 protestocudan halen içeride tutulan 18 kişinin de serbest bırakılmasını talep etmişti.

Barışçıl başlayan gösteriler gece geç saatlerde şiddet olaylarına dönüşmüş ve çöp konteynerlerini ateşe veren ve banka şubelerine zarar veren 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Binanın kendilerine ait olduğunu iddia eden göstericiler, polisin Sants mahallesini terk etmesini isterken, bunlar arasında bulunan 20’li yaşlarındaki yüzleri maskeli gençler geceleri adeta terör estiriyordu.

Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias, önceki gün şiddet ne kadar sürerse sürsün Can Vies platformu ile müzakere etmeyeceğini açıklamasına rağmen, dün gece geri adım atarak, yıkımı durdurmaya hazır olduğunu ve “masada çözüm bulmak” gerektiğini söylemişti.

Masaya oturmayacaklarını vurgulayan Can Vies kolektifi ise Barcelona Belediye Başkanı Trias’ın istifasını talep ediyor. CİHAN

Yorumlar