Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Mombasa'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) gemileri, Afrika turu kapsamında, Kenya'nın ikinci büyük şehri Mombasa limanına ulaştı.Liman ziyareti kapsamında gemi personeli Mombasa Valisi Hassan Ali Joha, Mombasa Senatörü Hassan Omar ve Kenya Deniz...

Google Haberlere Abone ol
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Mombasa'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) gemileri, Afrika turu kapsamında, Kenya'nın ikinci büyük şehri Mombasa limanına ulaştı.

Liman ziyareti kapsamında gemi personeli Mombasa Valisi Hassan Ali Joha, Mombasa Senatörü Hassan Omar ve Kenya Deniz Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Charles Khariri makamlarında ziyaret etti. Kenya Deniz Kuvvetleri'nden çok sayıda asker ve öğrenci gemilere ziyaret gerçekleştirdi.

TCG Gediz Firkateyni’nde düzenlenen protokol yemeğine ise Türkiye'nin i Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, MGK Personel Daire Başkanı İbrahim Aydoğdu katıldı.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu tarafından getirilen insani yardım malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TİKA Nairobi ofisine teslim edildi. Türkiye’nin kendi imkânları inşa ettiği Heybeliada savaş gemisi Kenya Deniz Kuvvetleri personeline tanıtıldı.

Türk deniz gücünün görünürlüğünün arttırılması amacıyla Uluslar arası sularda 2,5 ayadan bu yana görev yapan TCG Heybeliada, TCG Oruç Reis, TCG Gediz ve TCG Yarbay Kudret Güngör isimli gemiler Afrika sularında seyir ve liman ziyaretlerine devam ediyor. Görev Grubu 27 Haziran'da Gölcük Donanma Komutanlığı'nda karşılama töreni ile görevlerini tamamlayacak.

CİHAN

Yorumlar