Bangkok’da patlama: 2 ölü, 22 yaralı

Siyasi krizden bir türlü kurtulamayan Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı merkeze yakın bir yerde patlayan bomba 2 kişinin ölümüne, 22 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Bangkok’da patlama: 2 ölü, 22 yaralı

Siyasi krizden bir türlü kurtulamayan Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı merkeze yakın bir yerde patlayan bomba 2 kişinin ölümüne, 22 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Yaralılar içinde 5 çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Patlama, Başbakan Yingluck Shinawatra yanlısı Diktatörlüğe Karşı Demokrasi İçin Birleşik Cephe (UDD) adlı grubun hükümet karşıtı göstericilere “artık daha sert davranacağız” açıklamasının ardından geldi.

UDD Başkanı Jatuporn Prompan, “Bu kavga diğerlerinden çok daha sert geçecek.” demişti. Muhaliflerle “çatışmaya” hazır olduklarını söylemişti.

Ülke muhalefetinin önderliğinde toplanan hükümet karşıtı protestocular darbeyle devrilen eski Başbakan ve ağabeyi Thaksin Shinawatra’nın etkisiyle ülkeyi yönettiğini düşündükleri Shinawatra’nın, görevini bırakmasını ve ülkeyi “atanmış” bir geçici hükümetin yönetmesini talep ediyor.

Salı günü ise polisin protestocuların bulunduğu alanı boşaltmak istemesi üzerine çıkan olaylarda 4 gösterici, 1 polis olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti. Cumartesi gecesi Bangkok’un 300 kilometre güneydoğusunda geç saatlerde hükümet karşıtı protestoculara açılan ateşle de 5 yaşındaki bir kız çocuğu öldürülmüştü. Aynı gece Bangkok’ta yaşanan patlamada 16 kişi yaralanmıştı.

Geçtiğimiz kasım ayından beri devam eden olaylarda şiddetin dozu giderek artıyor. CİHAN

Yorumlar