Bakü'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

Yurt dışında bulunan Türklerin Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi devam ediyor. Azerbaycan'da da Türk vatandaşlar, oy kullanma merkezlerine geldi.Başkent Bakü'de Türkiye Büyükelçiliği'ne gelen vatandaşlar, kimliklerini ibraz...

Google Haberlere Abone ol
Bakü'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

Yurt dışında bulunan Türklerin Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi devam ediyor. Azerbaycan'da da Türk vatandaşlar, oy kullanma merkezlerine geldi.

Başkent Bakü'de Türkiye Büyükelçiliği'ne gelen vatandaşlar, kimliklerini ibraz ederek sandıklarda oylarını kullandı. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun da oyunu 7 numaralı sandıkta kullandı.

Basına açıklama yapan Coşkun, Azerbaycan'da toplam 10 sandık kurulduğunu, bunlardan 8'inin başkent Bakü'de, birer tanesinin de Gence ve Nahçıvan illerindeki başkonsolosluklarda bulunduğunu bildirdi. Büyükelçiliğe kayıtlı olan seçmen sayısının yaklaşık 6 bin 300 olduğunu dile getiren Coşkun, "Yurtdışında olmasına rağmen anayasal olarak oy kullanma hakkına sahip tüm vatandaşlara devletin bu imkanı sunabilmesi son derece çağdaş ve güzel bir uygulamadır." dedi.

Bakü Büyükelçiliğine oy kullanmak için gelen Mehmet Şimşek de Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı konuşmada, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanının vatana millete hayırlı olmasını dilediklerini bildirdi. Şimşek, yeni seçilecek olan cumhurbaşkanından beklentilerinin adalet, hukukun üstünlüğü ve huzur olduğunu vurguladı.

Oy kullanmak için Büyükelçiliğe gelen Osman Şahin isimli diğer bir vatandaş da yaklaşık 15 yıldır Bakü'de yaşadığını ve cumhurbaşkanını seçerek vatandaşlık görevini yerine getirdiğini dile getirdi.

Yerel saatle 08.00'de başlayan seçim 17.00''ye kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar