Bakü'de Bilgisayar Proje Olimpiyatları renkli görüntülerle başladı

Azerbaycan'da Türk müteşebbisler tarafından kurulan Kafkas Üniversitesi'nin organizesinde gerçekleştirilen liseler arası Bilgisayar Proje Olimpiyatları(ILO) renkli görüntülerle başladı. ILO'nun açılışına Fatih Üniversitesi Rektörü Prof....

Google Haberlere Abone ol
Bakü'de Bilgisayar Proje Olimpiyatları renkli görüntülerle başladı

Azerbaycan'da Türk müteşebbisler tarafından kurulan Kafkas Üniversitesi'nin organizesinde gerçekleştirilen liseler arası Bilgisayar Proje Olimpiyatları(ILO) renkli görüntülerle başladı. ILO'nun açılışına Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Olimpiyatlara katılan öğrenciler, bilgisayar programlama, web sitesi hazırlama, robot teknolojisi, animasyon ve kısa film kategorilerinde hünerlerini sergileme fırsatı buldular. Ülkenin bir çok bölgesinde elemeleri yapılan ve jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan çalışmalardan 'uzaktan kumandalı yangın söndürme robotu' ile 'ışığın polarizasyonunun sanayide kullanılması' konulu çalışmalar ziyaretçilerden en çok beğeni toplayan projeleri oldu.

Günün sonunda yapılan değerlendirmede dereceye giren öğrenciler organizasyon komitesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

CİHAN

Yorumlar