Bakanların istifası dünya basınında

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifa etmesi dünya basınında büyük yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Bakanların istifası dünya basınında

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifa etmesi dünya basınında büyük yankı buldu. Associated Press, skandalın 10 yıllık iktidar için en kötü siyasi kriz haline geldiğini yazdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifası da son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, adı geçen bakanları, önceden planlanan hükümet revizyonu çerçevesinde sessizce görevden almasının beklendiğini hatırlatan AP, istifaları ‘sürpriz’ olarak değerlendirdi. Skandalda adı geçen diğer iki bakanın istifası ya da görevden alınmaları konusunun ise henüz netleşmediği belirtildi.

Reuters ise Erdoğan hükümetinin ‘Türkiye’ye fitne tohumları ekmek için dış mihrakların çabası’ olarak nitelendirdiği skandalın, yabancı yatırımcıların kafasını karıştırdığı yorumunu yaptı.

Bloomberg ajansı, kabine revizyonu kapsamında bugün 10 bakanın değiştirilebileceğini yazdı. Türk lirasının ise bugün dolar karşısında son bir haftaya göre en güçlü seviyesine ulaştığını, Borsa İstanbul’daki hisse senetlerinin de ortalama yüzde 1,1 değer kazandığını belirtti. Haberlerde, Türkiye’nin 1,5 yıl içinde 3 seçime gideceğine de dikkat çekildi. CİHAN

Yorumlar