Bakanların istifası Arap basınında yeniş yer aldı

Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında bugün istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler , Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası Arap basınında geniş yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanların istifası Arap basınında yeniş yer aldı

Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında bugün istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler , Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası Arap basınında geniş yer aldı. Arap televizyonları istifaları son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

El Cezire Televizyonu yayınladığı haberde istifaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarından sonra geldiği hatırlatıldı. Büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ayakkabı kutularında çıkan yüklü miktardaki paraların Türk halkını öfkelendirdiği belirtilen haberde, Cumhurbaşkanı Gül’ün “Ortada bir rüşvet varsa üstü kapatılmaz.” açıklamasının ardındın istifaların geldiği belirtildi. Haberde ayrıca hükümetin yolsuzlukları “dış komplo” şeklinde değerlendirdiği kaydedildi.

El Arabiya Televizyonu ise haberi yolsuzluk skandalının bakanları koltuklarından etti şeklinde duyurdu. Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetini sarsan yolsuzluk ve rüşvet skandalı sonrasında bakanların istifa ettiği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar