Bakan Veliaj: Siz en zor iş olan gençleri yetiştirmek için geldiniz

Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj, ülkede faaliyet gösteren Türk eğitim kurumlarına büyük övgüde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Veliaj: Siz en zor iş olan gençleri yetiştirmek için geldiniz

Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj, ülkede faaliyet gösteren Türk eğitim kurumlarına büyük övgüde bulundu. Tiran’da düzenlenen ‘Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali’nin açılışında konuşan Arnavut Bakan Erjon Veliaj, “Siz Arnavutluk’a yol, köprü, inşaat yapmaya gelmediniz. Siz en zor ama en önemli iş olan gençleri yetiştirmek için geldiniz.” dedi. Erjon Veliaj, "Türk okullarında kaliteli eğitimin yanında iyi bir kültür eğitimi de veriliyor. En güzel yatırım insanlar üzerine yapılandır. Bu yüzden, ülkemizde bu okullarda eğitim gören yaklaşık 6 bin öğrenci için, sizlere minnettarım.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de her yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının bir benzeri bu yıl Arnavutluk’ta düzenlendi. Başkent Tiran’da ‘Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali’ adı altında düzenlenen festivale Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanlığı ve Arnavutluk Türk Eğitim Kurumları ev sahipliği yaptı. Programa Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇE-DER) Başkanı Dr. Ali Ursavaş, Arnavutluk Türk Kolejleri Genel Müdürü Hamza Tok ve çok sayıda üst düzey bürokrat ve büyükelçi katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj, kültürün insanları birleştirmede siyasetten daha etkili olduğunu gördüklerini belirterek, “Burada Kosova, Makedonya ve Karadağ’dan gelen öğrencileri gördüm. Arnavutluk, Türk okulları sayesinde bir gün de olsa Balkanların kültür merkezi haline geldi. Başarılarınız devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Festivalde, Arnavutluk’un komşu ülkeleri Makedonya, Kosova ve Karadağ’dan gelen öğrenciler Avrupa, Asya ve Afrika bölgelerine ait danslar sergilerken, Türk okulu öğrencileri de İngilizce, Makedonca, İtalyanca, Yunanca, Türkçe ve Arnavutça şarkılar söyledi. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan festivalde, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ve Arnavut şair Teodor Keko’nun 'Anne' temalı şiirleri, Türk okulu öğrencileri tarafından şiir ve şarkı olarak söylendi.

Kültür şölenine dönüşen festivalde öğrenciler Balkan ülkelerinin anonim şarkısı olan ‘Katibim’i Yunanca, Makedonca, Arnavutça ve Türkçe olarak söylendi. Program, Arnavutluk halkoyunları potporisi ile devam ederken, festival Türk okulu öğrencileri tarafından Arnavutça söylenen ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısı ile son buldu. CİHAN

Yorumlar