Bakan istifaları Çin basınında

Oğulları, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifası Çin medyasında flaş haber olarak verildi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan istifaları Çin basınında

Oğulları, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifası Çin medyasında flaş haber olarak verildi.

Ülkedeki görsel ve yazılı medya, haberin detaylarına ilişkin geniş bilgiler verdi.
Çin devlet ajansı Xinhua, haberi Ankara mahreçli olarak abonelerine duyurdu. Haberin içeriğinde Zafer Çağlayan'ın açıklamalarına yer verilirken, aralarında istifa eden iki Bakan'ın çocuğu da dahil onlarca kişinin 21 Aralık günü tutuklanarak, hapse atıldığı aktarıldı.

Haberde, polisin operasyonunun iktidar partisinin aleyhine olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın 18 Aralık günü yaptığı ve söz konusu operasyonun arkasında ‘’mevcut hükümeti devirmek ve Türkiye ekonomisini bozmayı amaçlayan dış güçlerin olduğu’’ açıklamasına yer verildi. Başbakan'ın daha sonra operasyonla ilişkisi olan polis şeflerini görevinden aldığı da kaydedildi.
Haberde ayrıca, Türkiye'nin ana muhalefet partisi konumundaki CHP'nin, yolsuzluk soruşturmasının bağımsız bir şekilde yapılması konusunda hükümeti ikaz ettiğine yer verilirken, skandala adı karışan bakanların istifasını istediği ve düzenlenen yolsuzluk operasyonu ile mücadele için ülke genelinde protesto yapıldığı belirtildi.

Çin Haber Ağı portalı da, yabancı medyayı kaynak gösterdiği haberinde, iki bakanın da birkaç dakika arayla istifa ettiklerini bildirdi. Haberde ayrıca, Türk polisi tarafından yürütülen operasyonda 3 bakan çocuğu, işadamları ile bürokratların da aralarında bulunduğu birçok kişinin rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındıklarına değinildi.
Başbakan Erdoğan'ın söz konusu operasyonunu, "kirli tuzak" olarak değerlendirdiğine vurgu yapılan haberde ayrıca, Başbakan'ın bu operasyonu hükümet odaklı olarak düşündüğüne ve yazın meydana gelen Gezi Parkı olayları ile bağlantılı olduğuna inandığı yönündeki görüşlerine yer verildi.


CİHAN

Yorumlar