Bakan Eker Ekvator Ginesi'nde

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da düzenlenecek 23. Afrika Birliği Zirve Toplantısı’na katılmak üzere Afrika’ya gitti.Türkiye, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da 26-27 Haziran 2014...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker Ekvator Ginesi'nde

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da düzenlenecek 23. Afrika Birliği Zirve Toplantısı’na katılmak üzere Afrika’ya gitti.

Türkiye, Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da 26-27 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen 23. Afrika Birliği Zirve Toplantısı’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında bir heyetle katıldı. Eker’in, “Tarım Yılı ve Gıda Güvenliği” temasıyla düzenlenecek zirve marjında, çeşitli ikili temas ve görüşmelerde bulunması öngörüldü.

Kıtadaki tüm ülkelerin üyesi olduğu ve Afrikalıları ilgilendiren meselelerin en üst düzeyde ve doğrudan ele alındığı en önemli uluslararası kuruluş olan Afrika Birliği'nin, farklı temalarla yılda iki kez düzenlenen Afrika Birliği Zirve Toplantıları’na Türkiye, gözlemci ülke sıfatıyla katılıyor.

Toplantılar, Afrika konularının yakından izlenmesine fırsat vermekte ve Afrika ülkeleri liderleriyle ikili ve çok taraflı konularda görüş alışverişin sürdürülmesine imkân sağlıyor.

CİHAN

Yorumlar