Bakan Davutoğlu, Derviş Eroğlu ile bir araya geldi

KKTC'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu, Derviş Eroğlu ile bir araya geldi

KKTC'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye ile KKTC arasında ortak kader bağı, tarih bilinci ve gelecek perspektifinin mevcut olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerindeki ivmeye dikkat çekti. Her zaman KKTC ve Kıbrıs Türklerinin yanında olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Onların kaderi, refahı, istikrarı, huzuru bizim için olmazsa olmaz şarttır." dedi.

Türk tarafı olarak, Kıbrıs sorununa barışçıl çözüm için ciddi çaba sarf ettiklerini ve iyi niyet gösterdiklerini dile getiren Davutoğlu, Rum tarafından da bu çabalara olumlu katkı beklediklerini söyledi. Davutoğlu, "Ümit ederim ki, hep beraber hem Ada'da hem Doğu Akdeniz'd kalıcı bir barışı temin etmek mümkün olur." diye konuştu. Bakan Davutoğlu, uluslararası toplumda da Kıbrıs'ta kalıcı barış için ciddi bir psikolojik atmosferin oluştuğunu kaydetti.

Derviş Eroğlu ise "Bugüne kadar Kıbrıs sorununa çare bulmak düşüncesiyle, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etti. Henüz ulaşabildiğimiz bir çözüm ortada yok. Ama biz, bütün iyi niyetimizle bir anlaşma arayışını bugüne kadar sürdürdük." dedi.

Kronik safhaya girmiş olan Kıbrıs sorununun çözülmesine yönelik düşüncelerini Rumların yeni lideri Nikos Anastasiadis'le de paylaştığını dile getiren Eroğlu, bu süreçte Türkiye'nin desteğini de esirgemediğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar