Bahreyn’de halk ayaklanmasının 3.yıldönümünde gerginlik

Bahreyn'de 14 Şubat 2011’de başlayan halk ayaklanmasının 3.yıldönümü münasebeti ile inci meydanında düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla ile müdahalede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahreyn’de halk ayaklanmasının 3.yıldönümünde gerginlik

Bahreyn'de 14 Şubat 2011’de başlayan halk ayaklanmasının 3.yıldönümü münasebeti ile inci meydanında düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla ile müdahalede bulundu.Ülkede iki polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 1 güvenlik görevlisi yaşamını yitirirken, yaralılar olduğu öğrenildi.

Şii köylerinden gelen göstericiler barikatlar kurarak polis ile çatıştı. Kurdukları barikatların arkasından polise taş atan göstericilere polis gaz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu.Çatışmaların ardından 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gösterilerin “14 Şubat” gençlik koalisyonu olarak adlandırılan Şii muhalefet tarafından organize edildiği belirtiliyor.

İnci meydanı 2011 yılı ayaklanmaların simgesi olarak gösteriliyor.2011’de meydan da başlayan gösterilere Suudi Arabistan, Arap Emirlikleri ve Bahreyn ordusu müdahalede bulunmuştu. Muhalif göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 3'ü polis 8 kişi ölmüş, yüzlerce insan da yaralanmıştı.
CİHAN

Yorumlar