Bağdat'ta şiddetin gölgesinde Ramazan

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan şiddet olaylarına rağmen vatandaşlar, Ramazan alışverişi ve ibadetini aksatmıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta şiddetin gölgesinde Ramazan
Bağdatlılar, iftar öncesi alışverişini defalarca terör saldırılarının hedefi olmasına rağmen Ebu Hanife en-Numan türbesinin bulunduğu İmam Azam Camii'ne nazır kadim Azamiye Çarşısı'nda gerçekleştiriyor. Başkentlilerin artan hava sıcaklığı nedeniyle sabahın erken saatlerinde geldiği çarşı, en hareketli günlerini yaşıyor.

Türk mallarına rağbet

Bağdatlılar, Ramazan ayında tek arzularının huzurlu ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmek olduğunu ifade ediyor. Azamiye Çarşısı'nda Bağdat'ın diğer çarşılarında olduğu gibi vatandaşlar tarafından en çok rağbet gören ve tüketilen ürünlerin ise Türkiye'den gelen yiyecek ve içecek malzemeleri olduğu belirtiliyor.

Muhtemel terör saldırılarından dolayı çarşı ve cami civarındaki güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı da dikkati çekiyor.

Ramazan alışverişini burada yapmaya gelen Azamiyeli Hacı Abdulkadir Davud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı boyunca şiddet olaylarına rağmen teravih namazı başta olmak üzere tüm ibadetlerimiz devam ediyor. Azamiye'de ümmetin imamı Ebu Hanife en-Numan'ın bulunması buraya Ramazan ayında ayrı bir özellik kazandırıyor." dedi.

Davud, "En çok da Türkiye'den gelen temiz ve kaliteli Türk mallarını satın alıyoruz." diye konuştu.
"Irak sancılı günlerden geçiyor. DAEŞ'in Irak'a getirilmesiyle ülkeyi dağıtmayı amaçladılar." diyen Davud, Patlamalardan dolayı bir ayda iki yakınını kaybettiğini ifade etti.

Azamiye Çarşısı esnafı Ali Muhammed de çarşıda en çok sattıkları ürünlerin sıcak hava nedeniyle içecekler olduğunu anlatarak, çarşıda iftar sonrası sahura kadar hareketliliğin sürdüğünü aktardı.
Muhammed, "Ramazan alışverişi yapan vatandaşlar en çok içecek ve süt ürünleri başta olmak üzere Türkiye'den gelen gıda ürünlerini tüketiyor." bilgisini paylaştı.




 

Yorumlar