Babacan: Ermeni meselesini iç politika malzemesi yapmak hoş değil

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanan Ermeni Tasarısı’nın iç politika malzemesi olarak kullanılmasının hoş olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Babacan: Ermeni meselesini iç politika malzemesi yapmak hoş değil

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanan Ermeni Tasarısı’nın iç politika malzemesi olarak kullanılmasının hoş olmadığını söyledi. Babacan, gelişmenin Ankara’da değerlendirildiğini ve hükümetten resmi bir açıklama yapılacağını ifade etti.

G20 ve IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları’na katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a gelen Ali Babacan, programının ilk gününde Türk basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kısaca Washington’da gerçekleştireceği temaslardan bahseden Babacan, yatırımcı konferanlarına konuşmacı olarak katılacağını, bazı ülkelerin bakanları, merkez bankası başkanları ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile görüşeceğini söyledi. Türkiye’nin G20’nin gelecek dönem başkanı olacağını hatırlatan Babacan, bu yönde bazı toplantıların yapıldığını ifade etti.

Babacan, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen 1915 olaylarının ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanınmasını isteyen karar tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu. Tasarının geçmesine yönelik rahatsızlığını dile getiren Babacan, “Çok fazla detaya girmek istemem ama 99 yıl önce Amerika'dan çok daha uzak bir coğrafyada gerçekleştirildiği iddia edilen ama olup olmadığı konusunda da hiçbir bilimsel çalışmanın henüz yapılmadığı ve bizim de kesinlikle olmadığını iddia ettiğimiz bir konuda, bugün ABD'de tamamen bir iç politika malzemesi olarak bunun kullanılması tabi hoş bir şey değil.” şeklinde konuştu.

Babacan, Ankara’dan çok yakın zamanda resmi açıklama yapılacağını ve detaya girmek istemediğini ifade etti. Bir gazetecinin “Türkiye yönetimi böyle bir gelişmeyi bekliyor muydu?” sorusuna cevap veren Babacan, “Bu çok hızlı bir şekilde gündeme geldi galiba” dedi. CİHAN

Yorumlar