Azerbeycan’dan Güney Afrika’ya kickbox ekipmanı yardımı

Azerbeycan’ın Güney Afrika Büyükelçiliği ve Azerbeycan Dostları Derneği, idari başkent Pretoria’nın Mamelodi Kickboxing Kulübü’ne spor malzemesi hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Azerbeycan’dan Güney Afrika’ya kickbox ekipmanı yardımı

Azerbeycan’ın Güney Afrika Büyükelçiliği ve Azerbeycan Dostları Derneği, idari başkent Pretoria’nın Mamelodi Kickboxing Kulübü’ne spor malzemesi hediye etti. Boks eldiveni, torba, şapka koruyuculardan oluşan malzemeleri almak için yüzlerce sporcu aileleri ile salonu doldurdu.

Azerbeycan Pretoria Büyükelçisi Elkhan Polukhov, Mamelodi Spor Kulübü’nde yaptığı konuşmada, "Geçen yıl ulusal liderimiz Haydar Aliyev’in anısına organize ettiğimiz Güney Afrika-Azerbeycan Kickbox turnuvasıyla başlayan ilişkilerimiz devam ediyor. Bugün de Azerbeycan Kickbox Derneği’nin bağışladığı spor ekipmanlarını Afrikalılara takdim ediyoruz. Bu tür yardımlarla iki ulusun kaynaşmasını sağlıyoruz." dedi.

Geçen yıl ki organizasyonda aralarında Dünya Kickbox Şampiyonu Eduard Mammadov’un bulunduğu 10 ünlü sporcuyu Afrika’ya getirerek bir ilke imza attıklarını söyleyen Polukhov, önümüzdeki dönemde sporun yanında kültürel, sosyal ve turizm gibi alanlarda da bir çok aktivite planladıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar