Azerbaycan'da Soma için gıyabi cenaze namazı kılındı

Azerbaycan'da bugün bütün camilerde Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayrıca Cuma namazı öncesinde hayatını kaybeden işçilerin ruhuna hatim okundu, dua edildi. Başkent Bakü'nün Ejderbey Camii’sinde...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da Soma için gıyabi cenaze namazı kılındı

Azerbaycan'da bugün bütün camilerde Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayrıca Cuma namazı öncesinde hayatını kaybeden işçilerin ruhuna hatim okundu, dua edildi.

Başkent Bakü'nün Ejderbey Camii’sinde kılınan Cuma namazı öncesinde Kafkas Müslümanlar İdaresi (KMİ) Başkan Yardımcısı Hacı Salman Musayev ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun'un da katılımıyla program yapıldı. Programda konuşan Musayev faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Türkiye Bakü Diyanet İşleri Müşaviri Sadık Eraslan da yaptığı konuşmada, Azeri halkının olay karşısında sergilediği duyarlı tutumunu takdir etti.

Cuma namazını kıldıran KMİ Başkan Yardımcısı Hacı Salman Musayev hutbede de Soma'da yaşanan facia ile ilgili sabır temennisinde bulundu. Kazanın gerçekleştiği ocaklarda halen çıkarılmayı bekleyen insanların olduğunu belirten Musayev '' İnşallah Allah onlara kurtuluş nasip etsin'' diye dua etti.

Daha sonra binlerce kişinin katılımıyla kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan toplu duanın ardından Büyükelçi Alper Coşkun taziyeleri kabul etti.

Basına açıklamalarda bulunan Alper Coşkun, ''Bu acılı günlerde insanın sığınabileceği yegane yer kardeşinin gönlü oluyor. Azerbaycan bu sıkıntılı dönemde bizi kucakladı. Allah razı olsun ''dedi. Hacı Salman Musayev'de yaptığı açıklamada Azerbaycan halkı olarak söz konusu olayın olduğu yerde olmasalar bile ruhen Soma'da olduklarını söyledi. Musayev '' Yaşanan acıyı gönlümüzde hissederek gıyabi cenaze namazını kıldık ''dedi.

CİHAN

Yorumlar