Azerbaycan'da 'Cumhuriyet Günü' kutlamaları başladı

Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü, ülke genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Başkent Bakü'deki kutlamalar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İstiklal Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Cumhuriyet Günü dolayısıyla başta Bakü...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da 'Cumhuriyet Günü' kutlamaları başladı

Azerbaycan'da Cumhuriyet Günü, ülke genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Başkent Bakü'deki kutlamalar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İstiklal Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Cumhuriyet Günü dolayısıyla başta Bakü olmak üzere ülke genelinde ve yurtdışı temsilciliklerinde çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor. Cumhuriyetin 96'ıncı yılı münasebetiyle Azerbaycan’da yarın resmi dairelerde tatil ilan edildi.

Ülke tarihinde çok önemli yeri olan 28 Mayıs 1918 günü, aynı zamanda doğunun ilk demokrasi ile yönetilen ''Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin'' kuruluş yıl dönümünü. Söz konusu tarihte bağımsızlık bildirgesi olarak Tiflis'te kabul edilen " İstiklal Beyannamesi " içerik itibariyle kendisinden sonra kurulan bir çok demokratik ülkenin ilham kaynağı oldu. Söz konusu beyannamede ülkenin iç ve dış siyasetinin izleyeceği çizgi ile ön plana çıkarken, özellikle insan hakları, demokrasi, özgürlükler, ülke bütünlüğü, uluslar arası ilişkiler gibi pek çok konuya vurgu yapılması ile dikkat çekiyor.

CİHAN

Yorumlar