Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi, okul faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Azerbaycan'da Uluslararası Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren ilk ve orta dereceli okulların ve üniversite hazırlık kurslarının faaliyetlerini durdurma kararı alındı. Konuya ilişkin açıklama, söz konusu okulların çatı kuruluşu Azerbaycan...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi, okul faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Azerbaycan'da Uluslararası Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren ilk ve orta dereceli okulların ve üniversite hazırlık kurslarının faaliyetlerini durdurma kararı alındı.

Konuya ilişkin açıklama, söz konusu okulların çatı kuruluşu Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi (AUEM) adına kurucu ortağı olan ülkenin petrol şirketi SOCAR'dan geldi.

MALİ ZORLUKLAR VE PROJENİN YÖNETİM ZORLUKLARI...

Yapılan açıklamaya göre AUEM yönetiminin aldığı karar gereği merkez bünyesinde faaliyet gösteren Araz Üniversiteye Hazırlık Kursları ve diğer eğitim kurumlarının faaliyetinin durdurulmasına karar verildi.

Karara gerekçe olarak, mali yükümlülüklerin artması ve projenin yönetim zorlukları gösterildi.

ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLMEYECEK, GEÇİŞ KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

Açıklamada ayrıca eğitim kurumları bünyesinde çalışan öğretmen ve yardımcı personelin iş konusunda mağdur edilmeyeceği vurgulandı. Söz konusu kurumlarda eğitim alan öğrencilerin de yıl sonuna kadar eğitimlerini tamamlayacakları; ancak yeni eğitim sezonunda istedikleri eğitim kurumlarına geçişleri konusunda kolaylık sağlanacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar