Azerbaycan Savunma Bakanı: Ermenistan'ın her yerini vurabilecek güçteyiz

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov, Ermenistan'ın bütün stratejik noktalarını vurabilecek kapasiteye ve donanıma sahip olduklarını ifade etti. Azerbaycan ordusunun kuruluş yıldönümü öncesi basına açıklamalarda bulunan Hasanov,...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan Savunma Bakanı: Ermenistan'ın her yerini vurabilecek güçteyiz

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov, Ermenistan'ın bütün stratejik noktalarını vurabilecek kapasiteye ve donanıma sahip olduklarını ifade etti. Azerbaycan ordusunun kuruluş yıldönümü öncesi basına açıklamalarda bulunan Hasanov, geçtiğimiz 10 yılda Azerbaycan'ın askeri yatırımlarını artırdığını hatırlattı. Azerbaycan'ın savunma bütçesinin Ermenistan'ın askeri bütçesinden en az 5 kat daha büyük olduğunun altını çizen Hasanov, ülkede askeri sanayiye özel önem verildiğini ifade etti.

Hasanov bir çok ordunun sahip olmak istediği ve çağın modern silahlarından kabul edilen "Tock-U" taktik füze kompleksleri, "Buk-1MB" uçaksavar füze kompleksleri, "T-90S" tankları ve yerli üretim " Şahin "ve" Kırlangıç " isimli insansız hava araçlarının artık ordunun envanterinde bulunduğunu bildirdi.

Zakir Hasanov ''Ülkemizin silahlı kuvvetleri, verilen her askeri emri eksiksiz yerine getirebilecek cesaret ve kapasitededir'' dedi.

CEPHE HATTINDAKİ GERGİNLİKTEN RAHATSIZ OLUYORUZ

General Zakir Hasanov, son dönemlerde cephe hattında meydana gelen olaylarından dolayı yaşanan gerginlikten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Savunma Bakanı Hasanov, Ermenistan askerleri tarafından ateşkesin sık sık bozulduğuna dikkat çekti. Azeri bakan, cephe hatında yaşayan sivil halkın çatışmalarda zarar gördüğünü söyledi. Hasanov, ''Ateşkesin ilan edilmesinin üzerinden 20 yıldan fazla süre geçmesine rağmen, Ermeni keskin nişancıları askerlerimize ve sivil halka ateş ediyor, tarım alanları yakılıyor.'' dedi. Azeri ordusunun saldırılara misliyle cevap verebilecek durumda olduğunu bildiren Hasanov, ''Ermenistan'ın her şehrini ve yaşam alanını vurabilecek güçte olmamıza rağmen, insanlığa duyduğumuz saygı dolayısıyla kendimizi frenliyoruz .''dedi.

CİHAN

Yorumlar