Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında gerginlik: 2 subay şehit

Azerbaycan ve Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden bir yüzbaşı ile bir teğmen şehit olurken, bir asker de ağır yaralandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattındaki...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında gerginlik: 2 subay şehit

Azerbaycan ve Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden bir yüzbaşı ile bir teğmen şehit olurken, bir asker de ağır yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattındaki Füzuli bölgesinde Ermenistan askeri birlikleri tarafından gece geç saatlerde yapılan baskın dolayısıyla silahlı çatışma çıktı. Her iki tarafın da kayıplar verdiği çatışmada, Azerbaycan tarafından Yüzbaşı Fikret Memmedov (32) ile Teğmen Hudaverdi Abilov (23) şehit olurken, Er Mehman Mirzazade (20) ise ağır yaralandı.

Dağlık Karabağ sorunu ile başlayan savaş sonucu 1993 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes imzalanmıştı. Ermenistan'ın, Birleşmiş Milletler'in (BM) işgal altındaki yerlerin boşaltılmasına ilişkin çeşitli zamanlarda 4 farklı kararına rağmen Azerbaycan topraklarının terk etmemesi, cephe hattında sürekli gerginliğe sebep oluyor.

CİHAN

Yorumlar