Aygül Özkan, tekrar Aşağı Saksonya Meclisi’nde

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Eski Aşağı Saksonya Sosyal, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan eyalet milletvekili olarak Aşağı Saksonya Meclisi’ne geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
Aygül Özkan, tekrar Aşağı Saksonya Meclisi’nde

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Eski Aşağı Saksonya Sosyal, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan eyalet milletvekili olarak Aşağı Saksonya Meclisi’ne geri döndü. Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı olarak kayıtlara geçen Özkan, CDU’lu eski Eyalet Başbakanı David McAllister’in Avrupa Parlamentosu seçimi için milletvekilliğinden ayrılması nedeniyle ondan boşalan kontenjanı üstlendi.

Aygül Özkan, milletvekilliğinin yanında Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’nde Bilim ve Kültür Komisyonu Üyeliği ile Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek. Aşağı Saksonya Meclisi’nde insanların huzuru için tekrar aktif olarak çalışacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Özkan, "Aşağı Saksonya mükemmel bir eyalet fakat hak ettiğinin altında yönetiliyor. Partimle bunu değiştirmek istiyorum. Çok çalışacağız ve SPD-Yeşiller hükümetinin hatalarını göstereceğiz. CDU, Aşağı Saksonya’da tekrar sorumluluk almaya hazır." dedi.

Özkan, 2010-2013 yılları arasında eyalette bakanlık grevini üstlendi. Aynı zamanda 2012 yılından bu yana CDU yönetim kurulu üyeliği ve 2011’den bu yana da CDU Ekonomi Konseyi Üyesi ve Türk- Alman Ekonomi İlişkileri Çalışma Grubu’nu yönetiyor. CİHAN

Yorumlar