Avusturya'nın genç bakanı: Türkiye'nin üyeliği gündemde değil

Avusturya'da yeni kurulan hükümetin 27 yaşındaki Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Türkiye cevaplanmamış birçok soruyu barındıran büyük bir ülke.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'nın genç bakanı: Türkiye'nin üyeliği gündemde değil

Avusturya'da yeni kurulan hükümetin 27 yaşındaki Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Türkiye cevaplanmamış birçok soruyu barındıran büyük bir ülke. Bu yüzden Türkiye'nin AB üyeliğinin gündemde olmadığını söylemeyi doğru buluyorum." dedi.

Yeni kurulan koalisyon hükümeti dün mecliste yemin ederken kabinenin en genç üyesi olan 27 yaşındaki Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, Avusturya medyasına konuştu. Sırbistan ve Batı Balkan ülkelerinin üyelik perspektiflerine desteklerinin tam olduğunu belirten Kurz, "Türkiye'nin üyeliği meselesi iyi düşünülmesi gereken bir konu. Ayrıca Türkiye ile iyi siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmak bir çelişki değil. Türk kökenli Avusturyalılar bu anlamda köprü vazifesi görebilirler." dedi.

İlk yurtdışı ziyaretini Hırvatistan'a yapacak olan Kurz, dünya üzerinde görevdeki en genç dışişleri bakanı unvanına sahip. Hukuk eğitimini yarıda bırakarak 2011 yılında kabinede Uyum Müsteşarı olarak göreve başlayan Kurz'un, yakın gelecekte parti lideri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. CİHAN

Yorumlar