Avusturya'nın genç bakanı Erdoğan'ı twitter hesabından da uyardı

Bir gazeteye verdiği mülakatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Viyana'da yapacağı konuşmayla ilgili uyaran Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, çağrısını sosyal medya hesabı üzerinden yineledi.Kurz, kişisel Twitter adresinde...

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'nın genç bakanı Erdoğan'ı twitter hesabından da uyardı

Bir gazeteye verdiği mülakatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Viyana'da yapacağı konuşmayla ilgili uyaran Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, çağrısını sosyal medya hesabı üzerinden yineledi.

Kurz, kişisel Twitter adresinde İngilizce olarak, "Başbakan Erdoğan'ın Avusturya ziyareti ile ilgili Türkiye'den pek çok tweet var: Herkes kökeni ve yeni ülkesi ile gurur duyabilir. Türk kökenli Avusturyalılar bu ülkenin yabancı bir parçası değil, Avusturyalıdırlar. Umarım, Başbakan Erdoğan doğru kelimeleri bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Genç bakan, Avusturya'nın en çok satan gazetesi Kronen Zeitung'a verdiği bir mülakatta, "Kendisi Avusturya toplumuna bölücü huzursuzluk taşıyamaz. Entegrasyon hassas ve zor bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve ortamı zehirler. Erdoğan'ın buradaki Türklere 'Almanca öğrenin ve Avusturya'ya sadık kalın' gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya'daki gibi bir konuşma olursa bunun, sadece çoğunluk toplumuna değil, buradaki Türklere de zararı olur." ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta Avusturya'yı ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türklere seslenecek. CİHAN

Yorumlar