Avusturyalı doktor benzin istasyonunda özel muayenehane açtı

Pratisyen hekim Dieter Zakel, Viyana 19. Bölge’deki bir benzin istasyonunda özel muayenehane açtı.

Google Haberlere Abone ol
Avusturyalı doktor benzin istasyonunda özel muayenehane açtı

Pratisyen hekim Dieter Zakel, Viyana 19. Bölge’deki bir benzin istasyonunda özel muayenehane açtı. Doktor Zakel, 1 Mayıs’tan itibaren faaliyete başlayacak olan muayenehanesinde benzin doldurmak, yağ değiştirmek veya araba yıkatmak gibi sebeplerle bekleyen araç sahiplerine sağlık kontrolü imkanı sunacak. Aynı zamanda anestezi ve yoğun bakım uzmanı olan Dr. Zakel, ‘dr.ive in‘ isimli projesiyle randevu sistemi olmadan minimum bekleme süreleriyle hastalarının problemlerini çözeceğini vaad ediyor. Zakel’e göre, 15 dakika içerisinde sağlık sorunlarını teşhis etmek, ilaç önermek veya hastalık raporu yazmak mümkün. Vakaların yüzde 80’inin iyi bir diyalog ile teşhis edileceğini söyleyen Dr. Zakel, muayenehanesi için gerekli olan şeylerin yalnızca stetoskop, telefon ve reçete olduğunu söylüyor.

Haftanın yedi günü saat 06:00’dan 22:00’a kadar hizmet sunacak olan muayenehanede sağlık bakımı almak isteyenlerin 15 dakika için 50 Euro ödemesi gerekiyor. Projenin işe yarayıp yaramayacağı ise 3 aylık deneme sürecinin sonunda belli olacak.

VİYANA TABİPLER ODASI PROJE HAKKINDA ŞÜPHELİ

Viyana Tabipler Odası yönetim kurulu üyesi Dr. Norbert Jachimowicz, ‘dr.ive in’ projesiyle ilgili olarak: ‘‘Sistem, çok sınırlı tanı olanakları sunuyor. Ciddi bir tıbbi tedavinin mümkün olacağından şüpheliyim. Bu haliyle pazarlama hilesi gibi görünüyor.’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca projenin sahibi Dr. Zakel'in, sağlık alanında hizmet veren 'Medvertising' isimli bir reklam şirketi bulunuyor.


CİHAN

Yorumlar