Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, makamında iftar verdi

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, ülkede yaşayan Müslüman toplumunun ileri gelenlerine bakanlık binasında iftar verdi. Avusturya makamlarında verilen ve son yıllarda geleneksel hale gelen iftar yemeklerine bu yıl Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, makamında iftar verdi

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, ülkede yaşayan Müslüman toplumunun ileri gelenlerine bakanlık binasında iftar verdi. Avusturya makamlarında verilen ve son yıllarda geleneksel hale gelen iftar yemeklerine bu yıl Dışişleri Bakanlığı da eklendi. İçişleri Bakanlığı Uyum Müsteşarı iken iki kez iftar yemeği veren Bakan Kurz, Dışişleri Bakanı olduğu yeni hükümette iftar geleneğini devam ettirdi. Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanlığı, Meclis ve Viyana Belediyesi'nde Müslümanlara iftar verilmişti.

Dışişleri Bakanlığı binası Aşağı Avusturya Sarayı’nda verilen iftara Avusturya'da yaşayan farklı ülkelerden 250 kadar cemaat ve dernek yöneticisinin yanı sıra Viyana'daki Katolik, Protestan, Musevi, Ermeni, Rum Ortodoks ve Süryani kiliselerinin temsilcileri de davet edildi. Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş ve Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer de yemekte hazır bulundu.

Misafirlere ayrılan bir odada akşam namazı kılınmasının ardından yemek sonrası bir konuşma yapan Bakan Kurz, üç yıldır uyum alanında çalışma yaptıklarını ve en başından beri dini sorunun değil çözümün bir parçası olarak kabul ettiğini ifade etti.

İslam'ın 1912’den bu yana Avusturya'da resmi din olduğunu ve ülkede dini özgürlüklerin güvence altına alınmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Kurz, Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç’a ortak çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Taslak çalışmaları tamamlanan ve yasalaşması durumunda Müslümanların haklarını kanuni güvence altına alacak olan İslam Kanunu’na da değinen genç bakan, kanun taslağının yasalaşması için verdiği desteğin devam edeceğini ifade etti. Uyum çalışmaları konusunda yaptığı çalışmalara da değinen Kurz, göçmenlerin ülkeye yaptığı katkının önemine vurgu yaparak 'çeşitlilik bizler için değerlendirilmesi gereken bir imkandır’ dedi.

Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Kurz, "Suriye ve Irak’ta hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyor, Filistin’de taraflara bir an önce şiddetin sona erdirilerek barışın sağlanması çağrımı yineliyorum." dedi.

Bakan Kurz’a davet için teşekkür eden Avusturya İslam Cemaati Başkanı Dr. Fuat Sanaç, Ramazan’ın anlamına yönelik bir konuşma yaptı. CİHAN

Yorumlar