Avusturya Dışişleri Bakanı: İnternet, hukuk dışı kalabilen özgür bir alan olmalı

Avusturya'da görev yapan göçmen kökenli gazete ve televizyon temsilcileri ile biraraya gelen Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'deki internet yasası, Bosna'daki olaylar ve İsviçre'deki referandum sonuçlarına dair önemli açıklamala.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya Dışişleri Bakanı: İnternet, hukuk dışı kalabilen özgür bir alan olmalı

Avusturya'da görev yapan göçmen kökenli gazete ve televizyon temsilcileri ile biraraya gelen Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'deki internet yasası, Bosna'daki olaylar ve İsviçre'deki referandum sonuçlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en genç Dışişleri Bakanı 27 yaşındaki Kurz, "Türkiye'de kabul edilen internet yasasını kritik buluyorum. İnternet, katılımın ve fikir alışverişinin sağlanabildiği, hukuk dışı kalabilen özgür bir alan olmalı." dedi. Türkiye'den Avusturya'ya işçi göçünün 50. yılında birçok etkinlik yapılacağını belirten Bakan Kurz, özellikle Ankara'daki Avusturya Büyükelçiliği'nin de yoğun bir hazırlık içerisinde olduğunu söyledi.

Bakan Kurz, yurtdışında alınan diplomaların tanınması için yasal altyapı hazırlıklarının başladığını belirterek, "Bu süreç Almanya’da üç yıl sürdü. Biz de bir çerçeve oluşturmak için çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İsviçre'de AB ülkelerinden göçü sınırlayan referandum sonuçlarını değerlendiren Kurz, "Referandum sonrası oy verenlerin fikirlerini değiştirdiğini düşünüyorum. İnsanlar neyi tehlikeye attığının yeni farkına vardılar. AB'nin temel özgürlüklerinin ne tür avantajları olduğu görülmektedir. AB, eğer anlaşmaları iptal ederse, bunun İsviçre için olumsuz sonuçları olacaktır." dedi.

Bosna'da yaşanan sokak olaylarını değerlendiren Kurz, "Bosna bizim için sadece ekonomik ilgimiz olan bir ülke değil. Bosna'da barışı sağlama adına yeni bir anayasanın yapılması gerekiyor. Ülkede işleyen bir politik sistem yok." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar