Avusturya basını: Erdoğan,Tahran'ı örnek alıyor

Avusturya'nın prestijli gazetelerinden Die Presse'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sert bir köşe yazısı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya basını: Erdoğan,Tahran'ı örnek alıyor

Avusturya'nın prestijli gazetelerinden Die Presse'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sert bir köşe yazısı yayınlandı. Wieland Schneider imzalı yazıda, Twitter'a uygulanan erişim engeli ve son olaylar değerlendirilerek Türkiye'nin giderek İran'a benzediği belirtildi.

Die Presse yazarı Schneider, "Erdoğan, Tahran'ı örnek alıyor" başlıklı yazısının girişinde "Twitter yasağı gösteriyor ki, Türk Başbakanı hukuk devleti kuralları açısından pek az anlayışa sahip." ifadelerine yer verdi. Schneider, bundan önceki süreci şöyle yorumladı: "Türk Başbakanı, muhafazakâr İslami yönelimi olan bir partinin reformların ve kalkınmanın önünde engel olmadığını göstererek Avrupa Birliği'nin ve Türk halkının büyük çoğunluğunun saygısını kazanmıştı. Ordu, demokrasilerde olması gereken yere geriledi. Ekonomide patlama yaşandı."
Schneider yazının devamında, "Başbakan Erdoğan, kendi oluşturduğu abideyi derin çatlaklarla tamamladı." ifadesini kullandı. Son süreçte ise Erdoğan'ın Gülen Hareketi'ne karşı devlet organlarını silah olarak kullandığı yorumunu yaptı.

Die Presse yazarı, yazısının son paragrafında şu ifadeleri paylaştı: "Başbakanın ruh haline göre hareket eden resmi kurumlar, Twitter'ı kapattı. Şimdi ise Türk Başbakanı, sosyal ağlara baskı uygulayan bölgedeki diğer örneğe yani İran'ı örnek alıyor." CİHAN

Yorumlar