Avusturya basını: Erdoğan kazandı ve tehdit etti

Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimlerdeki gelişmelere Avusturya medyası yakın ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya basını: Erdoğan kazandı ve tehdit etti

Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimlerdeki gelişmelere Avusturya medyası yakın ilgi gösterdi. Avusturya’nın prestijli gazetelerinden Der Standard, ''AKP başarısı: Erdoğan kazandı ve tehdit etti'' başlığı ile yayınladığı haberde; ''AKP, yolsuzluk iddialarına rağmen yüzde 45’in üzerinde oy aldı. Muhalefet ise şaibe seziyor. Erdoğan, onu eleştirenleri hainlikle suçlayarak bunun bedelini ödemekle tehdit etti.'' yorumunu yaptı.

Die Presse Gazetesi, ''Seçim başarısından sonra karşıtlarını tehdit etti'' manşetiyle okuyucularına sunduğu haberde; ''Başbakan, beklenmeyen yükseklikteki seçim başarısının ardından yolsuzluk iddiasında bulunanları açıkça tehdit etti.'' ifadesini kullandı.

Kurier gazetesi ise ''Erdoğan, seçimlerde destek kazandı'' başlığını kullanarak, ''Seçim sonuçları belli olduktan sonra başarısını kutladı ve karşıtlarını tehdit etti'' sözlerine yer verdi. Salzburger Nachrichten gazetesi ise ''Erdoğan, başarıyı kutladı ve karşıtları tehdit etti'' sözleriyle Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarını okuyucularına duyurdu.
CİHAN

Yorumlar