Avustralyalı milletvekili, yardım paketlerinin taşınmasında görev aldı

Avustralya’da Hizmet Hareketi’nin kurduğu Avustralya Yardım Organizasyonu (Australian Relief Organisation - ARO), dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur olan insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Avustralyalı milletvekili, yardım paketlerinin taşınmasında görev aldı

Avustralya’da Hizmet Hareketi’nin kurduğu Avustralya Yardım Organizasyonu (Australian Relief Organisation - ARO), dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur olan insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Kamboçya'da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan insanlar için toplanan yardımlar gönderildi. Yardımların konteynere yüklenmesinde ise iktidardaki Liberal Parti Federal Milletvekili Craig Laundy de görev aldı.

Yaklaşık bir ay sonra Kamboçya'nın Sihanoukville Limanı'nda olması planlanan yardım konteyneri, daha sonra ihtiyaç sahiplerine bizzat ARO gönüllüleri tarafından dağıtılacak. Yaklaşık üç ay önce başlatılan giyecek kampanyası daha çok ayakkabı, battaniye ve diğer ihtiyaçlardan oluşuyor. Yardımların kutulara yerleştirilerek tanışmasına bizzat katılan Milletvekili Laundy, ARO’nun bu hizmetini takdirle karşıladığını söyledi.

Liberal Parti Federal Milletvekili Laundy, düzenlenen yardım kampanyasının önemine işaret etti. Böyle bir faaliyetin ARO tarafından Avustralya adına Kamboçya’ya gönderilmesini, insanlık adına çok büyük bir anlam taşıdığını belirten Craig Laundy, bölgesindeki Türk toplumuna bu aktif faaliyetleri nedeniyle teşekkür etti.

Laundy, “Üç sene daha bu görevdeyim bu süre içerisinde beni programlarınıza çağırın. Elimden gelen desteği esirgemeyeceğim. Yapabileceğim desteği vermeye her zaman hazırım.” dedi.

ARO Koordinatörü Cihan Tümen ise toplanan yardımların 6 bin kişiye yetecek kadar olduğunu söyledi. Kamboçya'nın büyük bir sel felaketi geçirdiğini belirten Tümen, “Kamboçya'daki insani yardım kuruluşu, Mekong Charity sel felaketinden dolayı bize yazılı başvuruda bulunarak, yardım talebinde bulundu. Bizler de bir nebze olsun buradaki mağdurların yardımına koşmaya çalıştık. Kampanyamıza gösterdiği ilgiden dolayı, yardımda bulunanlara teşekkür ederiz.” dedi.

Bu arada yardım kuruluşu Avustralya Yardım Organizasyonu, şimdiye kadar Ramazan ayında Endonezya’ya iftar kumanya ve yetimhanelere zekat yardımlarının yanı sıra, Kurban bayramında da Afrika’nın beş değişik bölgesine kurban eti ulaştırmıştı. CİHAN

Yorumlar