Avustralya Başbakanı: Irak’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Avustralya Federal Başbakan Tonny Abbot, Endonezya, Fransa, Kanada ve ABD’yi kapsayan gezisini tamamlayarak, yurda dönüyor. Irak’taki sıcak gelişmeleri değerlendiren Başbakan Abbot, Amerika ile yakın bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı....

Google Haberlere Abone ol
Avustralya Başbakanı: Irak’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Avustralya Federal Başbakan Tonny Abbot, Endonezya, Fransa, Kanada ve ABD’yi kapsayan gezisini tamamlayarak, yurda dönüyor. Irak’taki sıcak gelişmeleri değerlendiren Başbakan Abbot, Amerika ile yakın bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı. Abbott, “Bilindiği gibi, ABD yöntemi, önündeki seçenekleri inceliyor. Karşılıklı olarak bir birimiz ile istişare edeceğiz ve oluşan duruma göre bir karar vereceğiz. Amerika ile Avustralya’nın temin edebileceği muhtemel destekler konusunda temas halinde olacağız.” dedi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Julie Bishop, yaptığı açıklamada, Irak’ta bulunan Avustralya vatandaşlarını uyararak, biran önce ülkeyi terk etmelerini istedi. Bakan Bishop ülkedeki Avustralya Büyükelçiliği ile de sürekli temas halinde olduklarını belirterek, şimdilik her hangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar