Avrupa’nın en iyi aşçıları İskandinavya'dan

Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or'un Avrupa birincisi, İsveç'ten çıktı.İsveç’in başkenti Stockholm’de bugün tamamlanan yarışmada birinciliği İsveçli aşçı Tommy Myllymäki alırken, ikinci Danimarka'dan Tommy...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’nın en iyi aşçıları İskandinavya'dan

Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or'un Avrupa birincisi, İsveç'ten çıktı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de bugün tamamlanan yarışmada birinciliği İsveçli aşçı Tommy Myllymäki alırken, ikinci Danimarka'dan Tommy Myllymaki, üçüncü ise Norveç'ten Ørjan Johannessen oldu. Türkiye’nin ilk defa katıldığı yarışmada şef Gürcan Gülmez 17. sırada yer aldı.

Avrupa Finali'nde ilk 10'a giremeyen şef Gürcan Gülmez, Türkiye'yi Fransa'da Ocak 2015'te düzenlenecek Dünya Finali'nde temsil etme hakkını da kazanamadı.

Aşçılık dünyasının Oscar’ı olarak bilinen ve 2 yılda bir yapılan yarışmaya bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden birçok usta aşçı katıldı. Kendi bölgelerinde yapılan eleme turlarını geçebilmek için bütün maharetlerini sergileyen aşçılardan 20'si finale kalmayı başardı. Yarışmanın final bölümünde 20 aşçıdan 5 saat 35 dakika içerisinde iki ayrı et ve balık tabağı hazırlamaları istendi. Aşçıların bütün bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladığı yemek tabakları dünyanın en deneyimli jürisi tarafından test edildi. Jürinin değerlendirmesinde yemeklerin lezzeti kadar sunumunun da etkili olduğu söyleniyor.

Bocuse d'Or Yarışması, ilk kez 1987 yılında Şef Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi ve onun başkanlığında geliştirildi. 46 yıl boyunca 3 Michelin yıldızı taşıyan, 'Yüzyılın Şefi' seçilen Şef Bocuse, bugün 'gastronominin şahı' olarak kabul ediliyor. Bocuse d'Or 60 ülkeden 2 bin şefin yarıştığı ve her ülkenin kendine has bir hammadde kullanması zorunluluğu olan uluslararası bir yarışma özelliği taşıyor. CİHAN

Yorumlar