Avrupa’nın en büyük aile festivali 'Multifestijn' başladı

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da 'Göçün 50. Yılı' temasıyla başlayan Avrupa'nın en büyük aile festivali olan 'Multifestijn', gurbetçileri bir araya getirdi.2007 yılından bu yana aralıksız düzenlenen etkinlik, Amsterdam RAİ Kongre ve Fuar...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’nın en büyük aile festivali 'Multifestijn' başladı

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da 'Göçün 50. Yılı' temasıyla başlayan Avrupa'nın en büyük aile festivali olan 'Multifestijn', gurbetçileri bir araya getirdi.

2007 yılından bu yana aralıksız düzenlenen etkinlik, Amsterdam RAİ Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı. Açılış törenine; Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu'nun yanı sıra, meclis üyeleri, STK temsilcileri, HOGİAF, HOTİAD, MÜSİAD temsilcileri, Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Sudan, Surinam, Polonya ve Danimarka gibi ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

HOLLANDA'DA HERKESE ÖRNEK OLABİLECEK ROL MODELLER VAR

Açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, festivallerin Türk toplumumun dinamizmini gösterdiğini söyledi. Bu sene Hollanda'da göçün 50. yılını anan Türk toplumunun bu ülkede katettiği mesafenin iyi olduğunu belirten Arslan, bu ülkedeki Türkleri bundan sonra da parlak bir geleceğin beklediğini söyledi. Aradan geçen 50 yıldan sonra Türklerin, Hollanda'da artık kalıcı hale geldiğine işaret eden Sadık Arslan, "Bugün için göçten bahsetmiyoruz. Bugün 50. yılında Hollanda Türk toplumundan bahsediyoruz. O nedenle Türk toplumunun geçmişte yaşadığı sıkıntılarla ilgili değil, geleceğe nasıl bakması gerektiğiyle ilgili önümüzdeki bir yıl içinde inşallah çok sayıda faaliyet yapar, hep iyi hikayeleri, hep geleceğe yönelik olumlu vizonları veririz. Gerçekten herkese örnek olabilecek rol modeller var. Onları tanıtırız. Bu illa siyasette, ekonomide, ticarette çok yüksek seviyelere gelmek anlamında değil, öyle kahramanlık hikayeleri denilebilecek hikayeler dinliyorum ki bunların mutlaka değişik faaliyetlerle Hollanda toplumunun geneline de anlatılması lazım." diye konuştu.

Hollanda'da yarım asırdır yaşayan Türklerin bu ülkeye en ufak bir huzursuzluk vermediğini, bilakis buranın huzur ve barışına katkı yaptığını anlatan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ise bunun mutluluk ve gurur verici olduğunu ifade etti.

TÜRKLERİN HOLLANDA'YA GÖÇÜN 50.YILI

Multifestijn Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sucu ise her yıl olduğu gibi, bu yıl da esnafın ve ziyaretçilerin yüzünü güldüreceklerini dile getirdi. 8'inci defa ziyaretçilere kapılarını açan Multifestijn, ‘Avrupa’nın en büyük aile festivali’ olmakla birlikte Avrupa’da gerçekleşen festivallerin öncüsü özelliğini de elinde bulundurduğunu söyleyen Sucu, "Her geçen yıl kendisini yenileyerek ziyaretçilerin karşısına bir başka şehirde çıkan Multifestijn, geçtiğimiz yıl festival şehri olarak Rotterdam’ı seçerek Ahoy’da on binlerce insanı ağırlamıştı. 'Türklerin Hollanda’ya göçünün 50. Yılı' dolayısı ile çok daha görkemli ve katılımcı olması için daha çok çalıştıklarını ifade eden Ayhan Sucu, bu nedenle Multifestijn’ı bu sene ilk defa Hollanda’nın kalbi Amsterdam’da, Hollanda’nın en büyük ve prestijli fuar-kongre sarayı RAİ’de yaptıklarını söyledi.

ÇOCUKLAR VE YAŞLILARA ÜCRETSİZ

Multifestijn’ın yapıldığı RAİ Fuar ve Kongre Merkezi'nin, Amsterdam merkezde ve otoyol çıkışının hemen yanında olduğunu belirten Sucu, "Ayrıca Tren, metro, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarının tamamı ile kapıya kadar gitmeniz mümkün. Multifestijn’a 7 yaşından küçükler, 65 yaşından büyükler ve engelliler ücretsiz girebiliyor. Ayrıca Kültür-sanat etkinlikleri ve konserler için ek bir ücret talep edilmiyor." dedi.

TANINMIŞ SANATÇILAR

Sanattan kültüre, gastronomiden konferansa kadar birçok etkinliğin düzenleneceği ve tanınmış firmaların yanı sıra bazı ülkelerin ve şehirlerinde de stant açtığı 'Mültifestijn' fuarında, tanınmış bazı sanatçıların da sahne alacağı açıklandı. CİHAN

Yorumlar