Avrupa’daki seçimlerde ‘kedi hikayeleri’ olmayacak

Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça çalışmalar kızışıyor ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının kıymeti de yeniden keşfediliyor. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için gelenlerden MHP Genel Başkan Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’daki seçimlerde ‘kedi hikayeleri’ olmayacak

Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça çalışmalar kızışıyor ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının kıymeti de yeniden keşfediliyor. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için gelenlerden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, vatandaşlarla buluşmasında herkesi kendi adayları İhsanoğlu’nu desteklemeye davet etti. Dört günlük Almanya ziyaretinde dernek ve teşkilatlarını bu konuda bilgilendireceklerini söyleyen Prof. Dr. Yalçın, Almanya’daki vatandaşların oylarının bu seçimde belirleyici olacağına değindi.

MHP’li siyasetçi “Avrupalı vatandaşın sesi olmak ve bu vatandaşların iradesi ile demokrasiyi Türkiye’de işler hale getirmek önemli. Siyasi partiler de bunu idrak etti.” dedi. İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi ile siyasetin adeta altüst olduğunu vurgulayan Yalçın, İhsanoğlu’nun bilgisine ve görgüsüne söyleyecek söz bulamayınca şahsı ile alay etme yoluna gidildiğini söyledi. İhsanoğlu’nun diplomat olması ve siyaseti bilmemesi eleştirilerine cevap veren milletvekili, “Ekmel Bey siyasetten değil diplomasiden geliyor. Parti çatısı altında çalışmadı. Zaten bu da bizim parti olarak adayda aradığımız ilk şart idi. O makam tarafsızlığı gerektirdiği için Ekmel Beyin bu özelliği bir dezavantaj değildir aksine bu makam için bir avantajdır. Üstelik diplomat olduğu için dış politikaya da hakimdir.” şeklinde konuştu.

SANDIKLAR ANKARA’DA HAKİMLER HUZURUNDA AÇILACAK

Prof. Dr. Yalçın, Avrupa’da seçim sandıklarının emin bir şekilde yerine ulaşması için çalışmaları olduğunu söyledi. Yalçın, “Sandıkların emniyeti için YSK tedbir almıştır. Bunun yanı sıra partiler de kendi tedbirlerini almıştır.” diyerek kedi hikayelerinin tekrarlanmayacağını dile getirdi. “Her partiden temsilcileri olduğu uçak ile sandıkların Ankara’da hala var olduğuna inandığımız hakimler huzurunda açılacaktır.” ifadelerini kullanarak siyasi, endişeye gerek olmadığını kaydetti.

Sahur Operasyonu’na da değinen Yalçın, “Bunlar, hırsızlık suçunu ortaya koyan, her şeyi zapturapt altına alma gayretleridir. Bu konudaki haberleri dahi yasaklıyor ki, kendi hukuktan kaçma durumu ortaya çıkmasın.” dedi.

CİHAN

Yorumlar