Avrupa’da tek tip şarj aleti mecburi hale getirildi

Avrupa Parlamentosu 2011 yılından beri üzerinde çalıştığı ‘cep telefonları için tek tip şarj aleti’ uygulamasını bugün onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’da tek tip şarj aleti mecburi hale getirildi

Avrupa Parlamentosu 2011 yılından beri üzerinde çalıştığı ‘cep telefonları için tek tip şarj aleti’ uygulamasını bugün onayladı. Ülkeler 2 yıl içerisinde kanun düzenleyerek tüm şirketlerin tek tip şarj aleti üretmesini istemek zorunda.

Her cep telefonu için ayrı şarj aleti devri Avrupa’da kapanıyor. Avrupa Parlamentosu 2011 yılından bu yana üzerinde çalıştığı tasarıyı bugün onayladı. Avrupa Birliği ülkeleri 2 yıl içerisinde yeni kanun düzenlemeleriyle üretici firmaları tek tip şarj aleti yapmalarını zorunlu hale getirecekler. Şirketlere de dönüşüm için ekstra 1 yıl süre tanınacak. Sonuç olarak 3 yıl içerisine Avrupa’daki tüm cep telefonlarının ortak bir şarj aleti olmak zorunda. Yeni karar ile birlikte tüketicilere yönelik kullanım kolaylığı ile birlikte tasarruf açısından da olumlu yansıması beklenirken, elektronik çöp oranlarında da azalma hedefleniyor.

Şirketler ayrıca cep telefonlarını yanında, akıllı telefonlar, tabletler, fotoğraf makineler ve müzik çalar için da tek tip şarj aleti üretmek zorunda olacak. CİHAN

Yorumlar