Avrupa’da en az çalışanlar Fransızlar

Coe-Rexecode Enstitüsü’nün son yayınladığı rapor Avrupalıların yıllık çalışma performanslarına ışık tutuyor. Enstitünün, Eurostat verilerine dayanarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre Avrupa kıtası içerisinde en az çalışan...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’da en az çalışanlar Fransızlar

Coe-Rexecode Enstitüsü’nün son yayınladığı rapor Avrupalıların yıllık çalışma performanslarına ışık tutuyor. Enstitünün, Eurostat verilerine dayanarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre Avrupa kıtası içerisinde en az çalışan millet Fransızlar, en çok çalışanlar ise Romenler. İsviçreliler İngilizlerden az, fakat Almanlardan çok çalışıyor.

İsviçre Federal İstatistik Dairesi rakamlarına göre İsviçre’de tam zamanlı maaşlı çalışan bir kişi 2013 yılında toplam bin 886 saat çalışmış. Coe-Rexecode Enstitüsü’nin yaptığı araştırmaya göre ise Fransa’da tam zamanlı çalışan bir kişi yıl boyunca bin 661 saat çalışarak bir İsviçreliye göre yılda 225 saat, yani neredeyse bir ay daha az çalışmış.

EN FAZLA ÇALIŞANLAR ROMENLER

Çalışkan toplumlar içerisinde Avrupa Birliği’nin yeni üyesi Romenler geliyor. Önceki yıllarda olduğu gibi Romenler 2013 yılında ortalama 2 bin 99 saat çalıştı. 2010 yılındaki araştırmada Romenlerin 2 bin 95 saat çalıştığı göz önüne alındığında performanslarını biraz daha artırdıkları görülüyor.

Avrupalılar içerisinde disiplinli ve sistemli çalışmaları ile ün yapmış Almanlar ise listenin üst sıralarında yer alıyor. Geçen yıl bir Alman ortalama bin 847 saat çalışarak İsviçrelilerden yılda yaklaşık bir hafta kadar az çalışmış. İngilizler ise sıralamada şaşırtıcı bir şekilde Romenlere en fazla yaklaşan toplum. Yılda toplam bin 900 saat çalışan İngilizler bu alanda hem Almanların hem de İsviçrelilerin önünde yer alıyor.

Eurostat’ın 2010 yılı verileri göz önüne alındığı takdirde az çalışanlar giderek daha az, çok çalışanlar ise daha fazla çalışıyor. Yani listenin sonundakiler performanslarını aşağı yönünde yukarıdakiler ise yukarı yönde geliştirmiş. Örneğin Fransızlar geçen iki yıla oranla yıllık 18 saat daha az çalışırken, Romenler 4 saat daha fazla çalışmış. CİHAN

Yorumlar