Avrupa Parlamentosu'nun ilk başörtülü milletvekil adayı Bosna kökenli

Avrupa Parlamentosu için üye ülkelerde 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak seçimlerde başörtülü bir aday da yarışıyor. Slovenya'dan seçilecek 8 milletvekilinden biri olmayı uman Faila Paşiç-Bişiç, Bosna-Hersek kökenli.Slovenya'da doğup...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Parlamentosu'nun ilk başörtülü milletvekil adayı Bosna kökenli

Avrupa Parlamentosu için üye ülkelerde 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak seçimlerde başörtülü bir aday da yarışıyor. Slovenya'dan seçilecek 8 milletvekilinden biri olmayı uman Faila Paşiç-Bişiç, Bosna-Hersek kökenli.

Slovenya'da doğup büyüyen Faila Paşiç'in ailesi Bosna-Hersek'in Sanski Most şehrinden bu ülkeye göç etmiş. Başörtülü Boşnak, Slovenya'da STK üyesi olarak yürüttüğü faaliyetler dolayısıyla birçok ödül almış.

Başörtülü bir aday olarak Slovenya seçmeninin önüne çıkmaya hazırlanan Faila Paşiç, "Halk, her olayda olduğu gibi adaylığım konusunda da farklı tepkiler verecektir. Ama Slovenyalılar genel olarak Avrupalı ve kozmopolit ruha sahiptir." dedi. Bunun son yerel seçimlerde ispatlandığını ifade eden Paşiç, Pirana şehrine Ganalı bir belediye başkanı seçildiğini dile getirdi.

Slovenya'da Bosna kökenli birçok insanın yaşadığını ifade eden Faila Paşiç, birçoğunun sandık başına gitmesi durumunda seçilme ümidinin olduğunu dile getirdi. Paşiç, aday olarak başörtülü Müslümanlar için bir örnek teşkil etmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar