"Avrupa ABD’nin etkisi altında Türkiye ile çalışmak istiyoruz"

Rusya’nın Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, Ukrayna krizi nedeniyle Avrupa’nın ABD’in etkisi altında kaldığını, bu yüzden Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.Yerel basına konuşan Boçkarev, dünyada siyasi durumun giderek...

Google Haberlere Abone ol
"Avrupa ABD’nin etkisi altında Türkiye ile çalışmak istiyoruz"

Rusya’nın Penza Bölge Valisi Vasili Boçkarev, Ukrayna krizi nedeniyle Avrupa’nın ABD’in etkisi altında kaldığını, bu yüzden Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Yerel basına konuşan Boçkarev, dünyada siyasi durumun giderek gerginleştiğini ifade etti. Vali, “Bu durumdan Penza bölgesi de etkilenebilir. Ticari ve ekonomik alanlarda Türkiye, Finlandiya ve Çin’le iş yapmaktan yanayız. Ama Finlandiya AB ve ABD’nin etkisi altında.” dedi.

Türkiye ile işbirliğine önem verdiklerini kaydeden Vali Boçkarev, “Türkiye ile işbirliğimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bizim iyi ilişkilerimiz var. Türkiye ile çalışmak için önümüze hedef koydum, bunlar henüz başlangıç.” şeklinde konuştu.

Mayıs ayında Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyaretiyle ilgili izlenimlerini aktaran vali, Türk iş dünyasının Penza bölgesinde yatırım yapmaya ilgi duyduğunu ifade etti. Vali Türkiye’de özel sanayi bölgelerinden etkilendiğini vurgulayarak benzer tesislerin Penza bölgesinde de inşa edilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar