Atina'da yakalanan DHKP-C'liler mahkemede

Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçen pazartesi günü yakalanan ve aralarında DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin ve Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol’un da bulunduğu 4 sanık, bugün sabah saatlerinde tutuklama istemiyle mahke.

Google Haberlere Abone ol
Atina'da yakalanan DHKP-C'liler mahkemede

Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçen pazartesi günü yakalanan ve aralarında DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin ve Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol’un da bulunduğu 4 sanık, bugün sabah saatlerinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Atina’da geçen pazartesi günü Yunan anti terör timinin başarılı operasyonu sonrası kaldıkları hücre evinde çok sayıda silah ve patlayıcılarla yakalanan DHKP-C’li 4 militan, 5 farklı suç isnadıyla mahkemeye sevk edildi. Bulgar Petrov Petar adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin (49), Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından olduğu iddia edilen ve ifadesinde Cengiz Bayır adını veren İsmail Akkol (42), Murat Korkut (32) ve Bilgehan Karpat’ın (24) tutuklanmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

SİLAHLAR TEMİZ ÇIKTI

Bu arada Atina’daki hücre evinde ele geçirilen küçük çaplı cephanelik arasında bulunan 1 Kalaşnikof, 3 tabanca ve 2 otomatik silah ile susturucuya ilişkin balistik inceleme tamamlandı. Silahlar temiz çıktı. Herhangi bir eylemde kullanılmadıkları anlaşıldı.

Evde ele geçirilen silahlar üzerinde yapılan DNA incelemesinde, DHKP-C’nin önde egelen ismi Hüseyin Fevzi Tekin ve İsmail Akkol’un DNA verileri ile uyuştuğu anlaşıldı. Ayrıca İsmail Akkol’a ait verilere Kalaşnikof üzerinde de rastlandı.

SAKIZ’DA YAKALANANLARLA İRTİBATLI

Yunan polisinin elde ettiği deliller, geçen yaz Türkiye’ye eylem için giderken Sakız Adası açıklarında yakalanan şişme bottaki Hasan Biber ve Mehmet Yayla’nın, Atina’da yakalanan DHKP-C üyeleriyle birlikte hareket ettiklerini gösterdi. Hüseyin Fevzi Tekin’in DNA verileri, şişme botta ele geçen Law silahı, DHKP-C bayrağı ve cep telefonunda rastlandı. Bir başka önemli detay ise, Atina’daki DHKP-C evinin, geçen yaz şişme bota yapılan operasyonun ardından kiralanmış olması.

Geçen yaz Sakız Adası açıklarındaki şişme botta yakalanan ve AK Parti Genel Merkez Binası'na lav silahı ile saldırı düzenleyen 34 yaşındaki Mehmet Yayla’nın DNA verileri, Atina’daki hücre evinde ele geçirilen bir tabanca ve şarjördeki verilerle uyuşuyor.

Geçen yaz botta yakalanan Adalet Bakanlığı’na bombalı saldırı düzenleyen Hasan Biber, Mehmet Yayla ve Sinan Oktay Özen, Atina Koridallos cezaevinde kalıyor. Bugün terör suçları mahkemesine çıkarılan DHKP-C’nin üst düzey militanlarının da aralarında bulunduğu 4 kişinin de aynı cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.

ATİNA’NIN ELİ GÜÇLENDİ

Bundan sonraki süreçte tutuklanan DHKP-C üyelerinin Türkiye’ye iade edilip edilmeyecekleri bilinmiyor. Yunan yargısı, bundan önceki çoğu kararda, tercihini iade etmemekten yana kullanmıştı.

Yunan basın-yayın organları, Türkiye tarafından sık sık terör örgütü üyelerine göz yummakla suçlanan Atina’nın, geçen yaz ve pazartesi günü DHKP-C’nin üst düzey militanlarına yönelik Yunan polisinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla elinin güçlendiği yorumunu yaptı. CİHAN

Yorumlar