Atina'da Soma için protesto gösterisi düzenlendi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Soma’da meydana gelen kaza protesto edildi. Maden kazasında yaşamını yitiren işçi aileleri ile işçilere destek mesajının verildiği gösteride, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protesto edildi.Başkent Atina’da...

Google Haberlere Abone ol
Atina'da Soma için protesto gösterisi düzenlendi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Soma’da meydana gelen kaza protesto edildi. Maden kazasında yaşamını yitiren işçi aileleri ile işçilere destek mesajının verildiği gösteride, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protesto edildi.

Başkent Atina’da Soma maden kazasına sebep oldukları iddiasıyla Erdoğan ve hükümeti protesto edildi. Dün akşam üzeri gerçekleşen ve sol gruplar ile Kürt kökenlilerin katıldıkları gösteride grup, sloganlar atarak Atina’nın Türkiye Büyükelçiliği'ne yürümek istedi. Ellerinde Türkçe sloganların yazılı olduğu posterlerle Sintagma Meydanı ve parlamento önüne gelen grup, yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından durduruldu. Polisin geçişine izin vermeyen grup, Soma’da hayatını kaybeden işçi yakınlarına başsağlığı diledi. Türkçe yapılan konuşmada, Erdoğan ve hükümeti sloganlarla protesto edildi. Grup olaysız şekilde dağıldı. Benzer gösteriler Selanik’te de yapıldı.

TÜRK İŞÇİLERE DESTEK MESAJI

Öte yandan Devlet Ortaöğretim Öğretmenleri Federasyonu da, bir mesaj yayınlayarak, Soma’da hayatını kaybeden işçi yakınlarına başsağlığı diledi. Türk işçilerle dayanışma içerisinde olunduğu belirtilen açıklamada, kâr için yapılan özelleştirmeler, yetersiz güvenlik tedbirleri ve iş kazalarının ‘olağan’ şeklinde geçiştirilemeyeceği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar