Atina'da oy kullanan sayısı ikinci günde düşük oldu

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türkiye vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci gününde de oylarını kullanmaya devam etti. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, ilk defa yurtdışında doğrudan oy kullanma hakkının...

Google Haberlere Abone ol
Atina'da oy kullanan sayısı ikinci günde düşük oldu

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türkiye vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci gününde de oylarını kullanmaya devam etti. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, ilk defa yurtdışında doğrudan oy kullanma hakkının sevindirici olduğunu söyledi.

Başkent Atina’da yaşayan Türkiye vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dün başlayan oy verme işlemini bugün de sürdürdü. Saat 08:00’de başlayan oy verme işlemi, 17:00’ye kadar devam edecek. Atina-Pire Başkonsolosluğu’nda oy kullanma hakkı olan 9 bin 61 seçmenden çok azının sandık başına gittiği öğrenildi. Dün 120 kişi oy kullanırken, bugün sandıkların kapanmasına saatler kala bu sayı 75 oldu.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, oyunu öğlen saatlerinde kullandı. Kimlik kontrolünün ardından sandık görevlileri ile tek tek tokalaşan Uras, daha sonra oy kullandı. Yunanistan'da Türkiye'nin Selanik, Gümülcine ve Rodos konsolosluklarında da vatandaşlar oylarını kullandı.

URAS: YURTDIŞINDA OY KULLANMA HAKKI SEVİNDİRİCİ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Uras, "Dışişleri memurları olarak 30 yıldır yurtdışındaki vatandaşlarımız oy haklarını kullansın diye isterdik. Bugün bu gerçekleşti. Dolayısıyla bir ilk oldu. Cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçmesi de bir ilk. İlklerin yaşandığı seçimin hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum." dedi.

Katılımın düşük olmasına ilişkin de Uras, "Eskiden göç eden vatandaşlarımız sınır kapılarında oy kullanabiliyorlardı. Şimdi burada da kullanabiliyorlar. Ağustos olması nedeniyle katılım biraz düşük. Bu seçimin ilişkilere (Türk-Yunan) ilave bir artı olarak yazılmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Yurtdışındaki oyların Türkiye’ye taşınması aşamasında dile getirilen şüphelere dair bir soruya Büyükelçi Uras, "Gördüğünüz gibi her türlü tedbir alınmış. Endişeye mahal bir durum olduğunu düşünmüyorum." şeklinde cevap verdi.

POLİTİKA HAVA GİBİDİR

İstanbullu Rum’lardan Vasilis (70) Bey, "Yurtdışında oy kullanma işlemi daha evvel yapılmalıydı. Yine de iyi bir adım olduğunu tahmin ediyorum. Yurtdışındaki Türk vatandaşları olarak, Türkiye’ye gidemediğimiz için burada oy kullanma fırsatını elimize geçirmiş oluyoruz." dedi.

Türkiye’deki siyasi gerginliklere dair ise Vasilis Bey, "Politika hava gibidir. Gelir geçer. Günü gününe uymuyor. Bir gün bulutlu olur diğer gün güneş açar. Politika ile uğraşmıyorum. Türkiye’nin daima iyi olmasını istiyorum. Çünkü senenin 4-5 ayını Türkiye’de geçiriyorum." şeklinde görüşlerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar