Atıklardan yapılan eserler görenleri hayran bırakıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de atık malzemelerden yapılan sanat eserlerinin gösterildiği sergi, ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Tarihi Kale köyündeki uluslararası festival kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen sanatsal etkinlik, geri dönüştürülebilir...

Google Haberlere Abone ol
Atıklardan yapılan eserler görenleri hayran bırakıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de atık malzemelerden yapılan sanat eserlerinin gösterildiği sergi, ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Tarihi Kale köyündeki uluslararası festival kapsamında bu yıl 3.'sü düzenlenen sanatsal etkinlik, geri dönüştürülebilir atıkların değerlendirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Kulanımdan sonra atılan pet şişeler, plastik oyuncaklar, demir parçaları, poşetler, bez parçaları, gazete kağıtları ile yapılan eserler, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Sergi ile sanatçılar geri dünüşümü mümkün her türlü evsel ve sanayi atığının değerlendirilmesini, ayrıca tekrar faydalı hale getirilerek yeniden hayat bulmasını sağlayarak ortaya çıkan eserlerle çevre bilincinin oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Özellikle plastik atıkların çevreye verdiği zararın geri dönüşümle kısmen azaltılabileceği anlatılırken aynı zamanda söz konusu atıkların sanatın evrensel gücünden faydalanılarak onların bile sanat eserine dönüştürülebileceği vurgulanıyor.

Eski CD'ler, plastik kaşık, çatal ve elbise askılarından yapılan balık, kırılmış oyuncak parçalarından kuş, pet şişelerden örümcek, sinek ve yusufcuk böceği gibi eserlerle birlikte, poşetlerden heykeller, demir atıklardan biblolar ziyaretçilerin dikkatlerini çekmeyi başarıyor.

Sergiye ailesiyle birlikte gelen ve Cihan Haber Ajansına (Cihan) açıklamalarda bulunan Aydın Hacıverdiyev, söz konusu sergiden çevrenin korunması ve kirletilmemesi gibi derslerin çıkarılabileceğini belirterek, her türlü atığın geri dönüşümle tekrar hayat bulabilmesini sağlayarak ekolojik dengeye katkı sağlanabileceğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar