Ateşkes planını İsrail kabul etti, Hamas reddetti

Mısır’ın Gazze’de ateşkes teklifi İsrail hükümeti tarafından kabul edildi. Teklifi reddeden Hamas ise roket saldırılarını sürdürüyor.İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik bir haftadır sürdürdüğü saldırıları, Mısır’ın teklifi...

Google Haberlere Abone ol
Ateşkes planını İsrail kabul etti, Hamas reddetti

Mısır’ın Gazze’de ateşkes teklifi İsrail hükümeti tarafından kabul edildi. Teklifi reddeden Hamas ise roket saldırılarını sürdürüyor.

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik bir haftadır sürdürdüğü saldırıları, Mısır’ın teklifi üzerine durdurdu. Yüzlerce hedefin vurulduğu saldırılarda, çoğu sivil 192 kişi hayatını kaybetmişti.

Mısır’ın ateşkes teklifi bugün saat 9’dan itibaren ateşin kesilmesini öngörüyordu. Ardından ise müzakerelerin başlaması ve Gazze’yi dış dünyaya açan sınır kapılarından geçişlerin kolaylaştırılması teklif ediliyor.

İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ateşkesin kabul edildiği fakat Hamas bunu reddederse saldırıların yoğunlaşarak devam edeceği belirtildi. Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile Bayit Yehudi partisi lideri Naftali Bennett’in karara karşı çıktığı belirtildi.

Hamas Sözcüsü Sami ebu Zuhri ise Mısır’ın teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise anlaşmanın İsrail’e teslim olmayı öngördüğünü belirtti ve bunu mürekkep israfı olarak nitelendirdi. Hamas, Mısır ve İsrail’in sınır kapılarında kolaylık göstereceklerine dair vaatlerini ciddiye almıyor. 2012’deki krizde de benzer sözler verildiğini fakat ateşkes hükümlerine uyulmadığını vurguluyorlar.

İsrail’in ateşkesi kabul ettiğini duyurmasından sonra da ülkenin güneyinde açık alanlara roketler düştü. CİHAN

Yorumlar