Asya’nın en büyük kitap fuarında Hocaefendi’nin kitaplarına büyük ilgi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 2014 Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı’nda, Hindistan-Türkiye Diyalog Vakfı (Indialogue Foundation) standında Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları sergileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Asya’nın en büyük kitap fuarında Hocaefendi’nin kitaplarına büyük ilgi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 2014 Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı’nda, Hindistan-Türkiye Diyalog Vakfı (Indialogue Foundation) standında Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları sergileniyor. Fuara gelen kitapseverler, Hocaefendi’nin eserlerine büyük ilgi gösterdi.

Son üç yıldır düzenlenen Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarına düzenli olarak katılan Indialogue Foundation standında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin İngilizce, Hintçe, Urduca, Bengalce, Gujaratca, Kannada, Malayalam gibi birçok yerel dile çevrilmiş eseri bulunuyor. Standa uğrayan ziyaretçiler, Bediüzzaman Hazretlerinin Kur'an Tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı, Dua kitapları, Kutsal Emanetler, Osmanlı Fotoğraf Albümleri ve Hadis kitaplarına da yoğun ilgi gösteriyor.

2005 yılından beri Hindistan'da faaliyet gösteren Indialogue Foundation başkanı Bilal Açıkgöz, son üç yıldır düzenli olarak katıldıkları Dünya Kitap Fuarında Türkiye'de öne çıkan kitaplar ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitaplarını satışa sunduklarını dile getirdi. Açıkgöz, geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 110 bin kişinin katıldığı Sonsuz Nur yarışmasından sonra Hocaefendi’nin Sonsuz Nur eserine olan ilginin arttığını sözlerine ekledi. Sonsuz Nur eserinin yerel diller Hintçe ve Urduca'ya çevrildiğini, bununla birlikte Hocaefendi’nin yaklaşık 17 eserinin vakıf tarafından yerel dillere çevrilerek Hindistan okuruna sunulduğunu belirtti. Açıkgöz, halkın kitaplara büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

"SANKİ ASRI SAADETTE BİZZAT YAŞAMIŞ SONRA KİTABA AKTARMIŞ"

Açıkgöz, Hindistan'da 200 milyondan fazla Müslüman'ın kanaat önderi olarak kabul ettiği cemaat liderlerinin Sonsuz Nur eseriyle ilgili görüşlerinden de bahsetti. Açıkgöz, Sonsuz Nur eserini takdim ettikleri, ülkede yüzyılı aşkın faaliyet gösteren cemaatlerin kendilerinden eseri okumak için süre istediklerini söyledi. Kanaat önderlerinin Sonsuz Nur'u okuduklarını anlatan Açıkgöz, alimlerin bu eseri çok beğendiğini hatta bir kanaat önderinin, Hocaefendi için "Sanki Asr-ı Saadet'te olup bitenleri bizzat görüp yaşamış sonra kitaba aktarmış." şeklinde beğenisini dile getirdiğini söyledi.

"HOCAEFENDİ'NİN FİKİR VE GÖRÜŞLERİ TOPLUMUMUZDA BÜYÜK SAYGI GÖRÜYOR"

Indialogue standını gezen Hindistan'ın önemli üniversitelerinden Jamia Millia Islamia Üniversitesi Hint-Arap Kültür Merkezi Başkanı ve emekli büyükelçi Prof. Zikrurrahman da, Hocaefendi ve Hizmet hareketi hakkında görüşlerini paylaştı. Rahman, Gülen Hareketi’nin bugün bütün dünyaya verdiği sevgi ve barış mesajı ve çalışma metodu ile Hindistan'da akademik alanda büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Profesör Zikrurrahman, Gülen Hareketi’nin "Toplumu tabandan başlayarak çoğulculuğa, birlikte barış içinde yaşamaya, devletine karşı güvene ve samimiyete" yönelttiğini belirtti. Hindistan'ın kültür olarak çok renkli bir ülke olduğunu söyleyen Zikrurrahman, burada birçok dil, din ve ırkın barış içinde bir arada yaşadığının altını çizdi. Aynı zamanda Hindistan'ın Eski Filistin Büyükelçisi olan Profesör Zikrurrahman, bu bağlamda toplumu geleneklerinden kopmadan modern hayata adapte eden Gülen Hareketi’nin ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, Hindistan'da hem devlet hem de toplum bazında büyük saygı gördüğünü sözlerine ekledi.

15-23 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı’nı her yıl ortalama 1 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor. Bu yıl Hindistan Cumhurbaşkanı Pranabh Mukherjee'nin açtığı fuarda dünyaca ünlü birçok yazar da okurlarıyla buluşuyor. Fuarda 25 farklı ülkeden birçok yabancı basım, yayımcı ve kurum da yer alıyor. Dünyanın dört bir tarafından gelen kitapların okurlarıyla buluştuğu fuarda her yıl bir ülke özel misafir oluyor. Bu yılın özel misafiri ise Polonya oldu. CİHAN

Yorumlar