Astana’da 23 Nisan çocukları buluşturdu

Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 1 Mayıs Kazakistan Halkı Birliği Günü kutlaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Astana’da 23 Nisan çocukları buluşturdu

Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 1 Mayıs Kazakistan Halkı Birliği Günü kutlaması yapıldı. Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Müsteşarı Mustafa Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl 1 Mayıs Kazakistan Halkı Birliği Günü ile birlikte kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törene katılan Astana Ahıskalılar Derneği Başkanı Asker Priyev, Kazakistan’da yaşayan farklı milletlerin böyle bir etkinlikte biraya gelmesinin, yeni nesiller açısından sevindirici olduğunu söyledi.
Kazakistan’da yaşayan farklı milletleri temsilen katılan dans toplulukları ve Astana Nurorda Uluslararası Okulu öğrencileri, hazırladıkları kutlama programıyla izleyicileri büyüledi.

Astana’da bulunan Yetimlerevi çocuklarının şeref konuğu olduğu etkinliklere Astana’da bulunan Kazak, Kırgız, Özbek, Ahıska, Uygur, Çeçen, İnguş derneği temsilcileri ve Türk vatandaşaları katıldı.
Etkinlik sonrasında törene katılanlara Türk mutfağının lezzetleri ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar