Aşırı soğuklar milyonlarca Suriyeliyi tehdit ediyor

Suriye’de yaklaşık 3 yıla yakın süredir devam eden iç savaş ve çatışmalarda evsiz kalan ve halk, şimdi de soğuk hava sebebiyle zor durumda.

Google Haberlere Abone ol
Aşırı soğuklar milyonlarca Suriyeliyi tehdit ediyor

Suriye’de yaklaşık 3 yıla yakın süredir devam eden iç savaş ve çatışmalarda evsiz kalan ve halk, şimdi de soğuk hava sebebiyle zor durumda. Milyonlarca insanın hayatını zorlaştıran kış şartlarından birbiri ardına donarak hayatını kaybeden çocukların haberleri geliyor.

Uluslararası kamu oyunun izlemekle yetindiği Suriye’deki insani trajedinin boyutu giderek artıyor. Bombardıman ve çatışmalarda yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede aşırı soğuklar sebebiyle milyonlarca insan zor durumda. Uluslar arası insani yardım kuruluşları, gerekli adımların atılmaması durumunda ülke içinde büyük bir insani felaketin yaşanacağı uyarısında bulunuyor.

Bombardıman ve çatışmalar sebebiyle ülkede evsiz kalan ve milyonlarca kişinin derme çatma barakalar ve çadırlarda kaldığı belirtilerek, yüz binlerce kişinin barınma ve ısınma sıkıntısı çektiğine dikkat çekiliyor.

Suriye içinde yaşayanların yanı sıra Lübnan ve Ürdün’deki kamplarda yaşayan halkın da benzer sıkıntılar yaşadığı ifade ediliyor. Bir hafta önce Lübnan’daki Arsal Kampı’nda iki çocuğun aşırı soğuklardan ölmesinin ardından, Suriye’nin Halep ve Humus şehirlerinden de ölen çocuk ve bebek haberleri gelmeye devam ediyor.

Barınacak yeri olmayan ve ısınmasını temin edemeyen binlerce insanın donma tehlikesi geçirdiği Humus’un Rastan kasabasında 6 aylık bir bebeğin donarak ölmesinin ardından dün de Humus’un Vaır bölgesinden üç günlük bir bebeğin donarak öldüğü bildirildi. Suriye Devrim Genel Koordinasyonu, Humus’un El Vaır bölgesinde üç gün önce dünyaya gelen bir kız bebeğin aşırı soğuklar sebebiyle yaşamını yitirdiğini aktardı. Yayınlanan görüntülerde bebeğin donmuş haldeki cesedi yürek burkuyor. CİHAN

Yorumlar